Tévés meccset játszunk Körmenden

Szombaton 17 órától az M4 Sport is közvetíti mérkőzésünket.

Zsinórban négy győzelem után vár ránk a következő kihívás, szombaton 17 órától az Egis Körmend otthonában lépünk pályára.

Legutóbb a Szolnokot is legyőztük, így hét forduló után 5–2-es mérleggel állunk a bajnokság harmadik helyén – soha ilyen jól még nem álltunk hét fordulót követően. Kétszer is volt már 4–3-as mérlegünk hét meccs után (2016-17-ben és 2020-21-ben), a hét meccs utáni öt győzelem viszont abszolút rekordnak számít A csoportos tagságunk során.

Ellenfelünk, a Körmend 4–3-al áll a tabella hetedik helyén, és a vasiak is győzelemből érkeznek erre a meccsre, miután legutóbb a Budapesti Honvéd otthonában tudtak nyerni. Hazai pályán eddig háromszor játszottak az idényben, ebből kétszer nyertek, a Zalaegerszeg viszont nyerni tudott a körmendi csarnokban. Nekünk ez utoljára (mint azt a két csapat örökmérlegét felidéző cikkünkben megírtuk) három éve sikerült, 2020 decemberében 80–74-re nyertünk, többek között Keller Iván nyolc hárompontosának köszönhetően. Összességében eddig háromszor tudtuk bevenni Körmendet.

A Körmend a múlt héten center cserélt, Myles Carter helyére Ibrahima Sylla érkezett, aki a szombati találkozón mutatkozhat be új csapatában. Nálunk a bokasérüléssel bajlódó Balogh Szilárd, és a szezon elején súlyosan megsérült Polányi Kristóf biztosan hiányzik majd a rotációból.

A Szolnok ellen az első félidőben fej-fej mellett haladtunk, viszont a második félidőre nagyobb tűzzel jöttünk ki. A negyedik negyedben görcsössé vált a játékunk, elkövettünk egy-két hibát, de volt akkora előnyünk, hogy szerencsére mi ünnepelhettünk. A Körmend az egyik legerősebb csapat hazai pályán, amikor ott játszottam korábban, sosem úsztuk meg szárazon… Kiváló játékosok alkotják a Körmend keretét, sajnos mi elveszítettük Balogh Szilárdot. Cohill Ericnek kell pótolnia őt, én nagyon bízom benne, egy ügyes srác, aki felszántja a parkettát. Nem szabad felülünk semminek, folytatni kell a saját játékunkat, továbbra is be kell tartanunk az edzői utasításokat. Bizakodó vagyok, győzelemmel számolok – mondta a meccs előtt csapatunk játékosa, Zsíros Péter.

A szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzésre elutazó szurkolóink online válthatják meg jegyeiket ezen a linken keresztül. A mérkőzést három játékvezetője Benczur Tamás, Tőzsér Dénes Kelemen és Fodor Attila, ellenőre Dernei Gábor lesz. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

(Fotó: Faragó Imre)