Tévés rangadót vívunk

Szombaton 19 órától a DEAC vendégeként lépünk pályára.

Hétközben történelmet írtunk, hiszen Kecskeméten megszereztük a szezonbeli tizennegyedik győzelmünket: ennyit pedig még sosem tudtunk nyerni az alapszakasz során. A következő feladat szombaton vár ránk, amikor is a háromhetes szünetet megelőzően a DEAC otthonában játszunk.

– A meccs előtt a kecskeméti öltözőben beszélgettünk a külföldi játékosainkkal arról, hogy klubcsúcsot dönthetünk. Ők előzetesen ezt nem tudták, de a reakcióikból érezhető volt, hogy további motivációt jelent számukra az új rekord lehetősége – mondta Kerpel-Fronius Gáspár, a Szedeák csapatkapitánya. – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, rá tudtuk erőltetni az akaratunkat a hazaiakra, ennek köszönhettük a magabiztos vezetésünket. A nagyszünet után viszont a Kecskemét is feljavult, szorossá tette a mérkőzést, de úgy gondolom, az irányítás végig a mi kezünkben volt, és megérdemelten nyertünk – nyilatkozta játékosunk.

Az ősszel emlékezetes mérkőzésen szenvedtünk vereséget a debreceniektől. Nem csupán azért, mert Drenovac utolsó pillanatokban esett kosarával 92–90-re nyert a DEAC az újszegedi sportcsarnokban, hanem ez volt az utolsó találkozó, amelyen még a szurkolók is jelen lehettek.

– Az elmúlt hetekben többször bebizonyítottuk, hogy a legerősebb, legtehetősebb csapatokkal is képesek vagyunk felvenni a versenyt, így természetesen Debrecenbe is a győzelem reményében utazunk. A keretünk erénye, hogy a kritikus pillanatokban mindig akad egy játékos, aki egy jó védekezéssel vagy egy bedobott kosárral képes hozzátenni a játékhoz, ennek is köszönhetjük az eddig elért eredményeket. Ami pedig legalább ilyen fontos: a játéktudás mellett a légiósaink személyisége is példaértékű, tökéletes közösséget alkotunk, tényleg élmény ebben a csapatban kosárlabdázni – zárta a beszélgetést Kerpel-Fronius Gáspár.

Csapatunkból különleges lehet a meccs Bognár Kristóf számára: a nemrég a Szedeákhoz csatlakozott erőcsatár éppen a DEAC-tól érkezett csapatunkhoz, és jó előjelekkel várhatja a szombati meccset, hiszen eddig két győztes meccsen volt csapatunk tagja.

A szombaton 19 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport+ élőben közvetíti.

(Fotó: Kuklis István, Délmagyarország)