Triplaesővel fűszerezett győzelem Jászberényben

 

Összesen tizenkét hárompontost dobtunk Jászberényben, és egy hónapos szünet után ismét idegenbeli győzelmet arattunk.

A korábbi edzőnk, Nikola Lazics által irányított Jászberényhez látogattunk szombaton: a JKSE ellentétben velünk hét közben is játszott, és szerdán nagy győzelmet ért el Kecskeméten.

 

Miljan Rakics kosaraival indult a meccs, amire Josh Fortune válaszolt: az amerikai légiósunk hamar belelendült a játékba, és már az első negyedben több triplát jegyzett – e mellett közelről is eredményes volt, ziccere után már tíz ponttal vezettünk. (10-20) A folytatásban is jól ment kintről, a második negyed elején már hat dobásunk volt sikeres kintről, és tovább nyílt az olló: a negyed felénél Vágvölgyi Ákos kosara után a húszpontos előnyt is kiépítettük. (22-42) A negyed végére ennél közelebb férkőzött a Jászberény, de az első félidő abszolút úgy alakult, ahogy azt a Szedeák elképzelte.

 

A fordulás után azonban igyekezett megragadni utolsó esélyét is a Jászberény: ezt ugyan újabb trojkákkal sikerült ellensúlyozni, de a negyed végére igencsak feszültté váló találkozón Ismet Sejfic kosarával már tízen belülre zárkóztak a hazaiak, így egy igen izgalmas utolsó tíz perc előtt álltunk. Wallace tempójával már csak pontra olvadt a szegedi előny, és innentől pár percig nem éppen a kosárlabdáról szólt a játék: repkedtek a technikaik, a szegediek viszont meg tudták őrizni higgadtásgukat, és ismét elővették azt a dobóformát, ami a meccs elején jellemezte a Naturtex-et: az ihletett formában játszó Andrija Csirics hármasával és kosaraival újra meglépett a Szedeák, miközben a Jászberény három játékosát, Rakicsot, Lucsicsot és Nelsont is elveszítette. A Szedeák ezt már kihasználta, és végül megszerezte a győzelmet – köszönhetően a tizenkét dobott triplának és többek kiváló teljesítményének, így a Paks után a Jászberényt is le tudtuk győzni idegenben.

 

Játékosaink közül a legjobb teljesítményt Andrija Csirics nyújtotta, a sérüléséből visszatérő csapatkapitányunk minden dobása kosárral zárult, 33 pontja mellett pedig volt két gólpassza és három kiharcolt faultja. Mellette Josh Fortune is remekül játszott, az amerikai légiós 23 pontnál állt meg, 3 sikeres tripláját pedig nyolc lepattanóval, két szerzett labdával és gólpasszal egészítette ki. Nenad Sulovics 11 pontig, öt lepattanóig és hat gólpasszig jutott, Marko Boltics 6 ponttal és kilenc gólpasszal zárt, míg Wirth Ádám 9 pontot szerzett. Cseréink közül Vágvölgyi Ákos is dobott két triplát, így nyolc pontot tett hozzá, Révész Ádám négy pontját két nagyon fontos kosárból szedte össze, míg Kovács Ádám két lepattanót szedett le, mellettük pedig lehetőséget kapott Kerpel-Fronius Gáspár és Bonifert Bendegúz is lehetőséget kapott.

JP Auto-Jászberényi KSE – Naturtex-SZTE-Szedeák 78 – 94(18-27, 11-20, 28-18, 21-29)
Jászberény, 400 néző. Vezeti: Papp P., Hervay.

Jászberény: Nelson 7/3, RAKICS 16/3, Wallace 17/3, Lucsics 6, SEJFIC 17. Csere: Molnár 4, Cseh 2, Kerpel-Fronius B. 9/3, Szigedi -.Edző: Nikola Lazics.

Szedeák: Boltics 6, FORTUNE 23/9, CSIRICS 33/12, Wirth 9/6, Sulovics 11. Csere: Vágvölgyi 8/6, Révész 4, Kovács Á. -, Kerpel-Fronius G., Bonifert. Edző: Andjelko Mandics.

Kipontozódott: Nelson (36., Lucsics (36., Rakics (37.)