Triplák nélkül nem megy

Kikaptunk a Jászberény vendégeként.

Wirth Ádám és Kerpel-Fronius Gáspár nélkül, de immáron Cameron Naylorral léptünk pályára a Jászberény vendégeként.
A meccs első kosarait a hazaiak szerezték büntetőkből, majd Ante Krapic öt pontja érkezett válaszképp – csakhogy erre egy 6-0-ás rohammal válaszolt a Jászberény, így Szrecsko Szekulovics gyorsan időt kért 8-5-nél. Támadásban nehezen találtuk a ritmust kezdetben, ráadásul Naylor még az első negyedben begyűjtötte harmadik hibáját. Alekszandrov közelijével már hét pont volt a JKSE előnye, 18-11-nél három perc sem volt vissza a negyedből.
Jobban kezdtünk a második negyedben, de a hazaiaktól jött az extra kintről – a negyed felénél 39-30-ra vezetett a Jászberény, sőt, Mészáros tiszta kettese után már a tíz pontot is átlépte a különbség, 41-30-nál időt is kértünk. A Berénynek gyakorlatilag minden beesett, míg nekünk támadásban akadtak problémáink. A félidő utolsó percei már kiegyenlítettebb játékot hoztak, viszont nem jöttek a triplák és büntetőket is rontottunk: így a nagyszünetben 12 ponttal, 48-36-ra vezetett a Jászberény – miközben Vágvölgyi Ákost sérülés miatt elveszítettük a meccs hátralévő részére.
A második félidő elején sem sikerült felzárkóznunk, közelebb ugyan tudtunk lépni, de tíz ponton belülre nem tudtunk feljönni – sőt, három perccel a harmadik negyed vége előtt újra tizenöt pont volt a JKSE előnye, amikor időt kért Szrecsko Szekulovics 59-44-nél. Naylor tempója után tizenhárom volt a hátrányunk, jött a hazai időkérés.
Tizenegy pont volt a hátrányunk az utolsó negyed kezdete előtt – Curry büntetőivel nyolcra jöttünk vissza, 64-56. Csak az idő telt, a helyzetünk nem változott: négy és fél perc volt vissza, mikor a hazaiak trénere magához rendelte övéit 70-62-nél. Négy pontra is felzárkóztunk, egylabdás meccs lett belőle az utolsó percre, ekkor viszont két támadást elrontottunk – ezt pedig egy könnyű ziccerrel és egy hármassal büntette a JKSE, amely így megnyerte a mérkőzést.
Jászberényi KSE – Naturtex-SZTE-Szedeák 81-75 (24-19, 24-17, 13-14, 20-25)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 18. forduló. Jászberény, 800 néző.
JKSE: Nelson 11/3, Miller 22/6, Brbaklics 14/3, Alekszandrov 12/3, Pantelics 5/3. Csere: Peringer 4, Mészáros 8/3, Buzás, Ruják 5/3. Vezetőedző: Miljan Csurovics.
  Naturtex-SZTE-Szedeák: Curry 23/3, Kerpel-Fronius B. 8, Krapic 14/6, Nayor 10, Asbury 20. Csere: Polányi, Balogh, Olasz, Mayer, Vágvölgyi. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Szrecsko Szekulovics: – Gratulálok a Jászberénynek! Az első félidő döntött, nekünk sok problémánk volt, Vágvölgyi kiválásával még szűkebb lett a rotációnk. Sok könnyű kosarat kaptunk, a hazaiak nagy energiával játszottak. A szünet után jobb játékunk kell mutatnunk.
Brian Asbury: – Sok dobást rontottunk az elején, ez pedig megbosszulta magát. A végén már nem tudtunk fordítani, végig futottunk az eredmény után, de nem sikerült győzni.