Új edzővel érkezik ellenfelünk

Az Alba Fehérvárral játszunk itthon pénteken.

A Kecskeméten megnyert bajnokit követően hazai meccsel folytatódik számunkra a bajnokság, méghozzá az ellen az Alba Fehérvár ellen, amely az előző héten edzőt váltott, a spanyol Jesus Ramírezt az izraeli Arik Shivek váltotta – múlt héten még Pethő Ákos meccselt a fehérváriaknál, így a korábban hazája válogatottját is irányító, valamint holland bajnoki címet is szerzett szakember először az újszegedi sportcsarnokban ül le új csapata kispadjára.

Kecskeméten remek negyedik negyedet produkálva sikerült fordítanunk és győznünk, és győzelemből érkezik az Alba is, amely legutóbb a Pécset győzte le hazai pályán. Eddig idegenben nem remekel az Alba, nyolc meccséből csak kettőt nyert meg otthonától távol: igaz, Szolnokon és Oroszlányban tudott győzni.

Számunkra duplán felértékelődne a múlt heti siker, ha ezt egy hazai pályán aratott győzelemmel tudnánk megfejelni – ehhez azonban nem biztos, hogy belefér olyan harminc perc, amit a KTE vendégeként nyújtottunk, hiszen az utolsó tíz percben tizenötpontos hátrányból felállni mindenképp a bravúr kategóriájába tartozott.

Ugyanakkor az Albának is szüksége lenne a győzelemre, hiszen az igen sűrű középmezőny élén állnak: a 10. ZTE is csak kettővel kevesebb meccset nyert meg, mint a fehérváriak, azaz egy vereséggel bizony egészen más helyzetbe kerülhetne a csapat – nekünk pedig minden sikerre szükségünk lenne ahhoz, hogy közelítsünk a forduló előtt három győzelemmel többet szerzett Sopron-Kaposvár duóhoz.

A pénteken 18 órakor kezdődő mérkőzést Papp Péter, dr. Mészáros Balázs és Minár László Balázs sporttársak vezetik, míg ellenőrként Várhalmi Zsolt László sporttárs működik közre.