Új helyszínen kezdjük az alapszakasz második felét

Pénteken 18 órától a Pick Aréna Ludányi Márton sportcsarnokában fogadjuk a Zalaegerszeget.

Hazai mérkőzéssel búcsúzunk a 2022-es évtől, ám ezt nem az újszegedi sportcsarnokban, hanem a Pick Aréna Ludányi Márton sportcsarnokában tesszük.

Az újszegedi létesítmény bezárását követően múlt hét hétfő óta már a Pick Arénában edzünk, pénteken pedig jön is a premier.

A 14. fordulóval elkezdődnek az alapszakasz visszavágói, kezdésként pedig azt a Zalaegerszeget fogadjuk, amellyel szemben egészen a legvégéig partiban voltunk a nyitófordulóban, ám végül 89–84-re kikaptunk a ZTE otthonában. Több ilyen mérkőzésünk is akadt az ősz folyamán, amikor az utolsó percekig nyílt találkozót játszottunk, ám végül vereséget szenvedtünk, így 13 mérkőzést követően 2-11-es mérleggel várhatjuk a folytatást.

Ellenfelünk 8-5-el zárta az alapszakasz első felét, utóbbi két mérkőzését pedig megnyerte: karácsony előtt Kecskeméten tudott nyerni (77–94), előtte pedig az Oroszlányt győzte le hazai pályán (82–60), a szezon során pedig a Honvéd és a Nyíregyháza otthonában aratott még győzelmet otthonától távol.

Nem vagyunk jó formában, hiszen a legutóbbi hat mrkőzésünket elveszítettük – legutóbb az Oroszlány otthonában kaptunk ki azt követően, hogy a második félidőben nem tudtuk tartani a lépést a hazaiakkal. Az előttünk álló DEAC-Kaposvár duó egyaránt három győzelemmel áll jobban nálunk, így a hátralévő 13 meccs mindegyike kiemelt fontossággal bírhat, hogy utolérjük az előttünk állókat – ennek egy remek kezdést adhatna, ha az óév utolsó mérkőzésén legyőznénk a ZTE-t.

A Pick Aréna Ludányi Márton sportcsarnokában (6723 Szeged, Felső Tisza-part 35.) a pénztár egy órával a meccskezdés előtt nyit, és készpénzzel lehet megvásárolni a jegyeket. A felnőtt belépő 2000, míg a diák és a nyugdíjas 1000 forintba kerül.

Az idelátogatók az Akadémiai csarnok mögötti parkolóban tudnak megállni autóval. Ennek megközelítése autóval lehet bármelyik sorompónál, de a legegyszerűbb az Aréna Tisza Palota felőli sorompójánál, ahol a Média bejárat is található.

A pénteken 18 órától kezdődő mérkőzést Győrffy Pál Attila, Fodor Attila és Rácz Zsolt Róbert vezetik, míg a mérkőzés ellenőre Bodrogváry Iván József lesz.