Újabb idegenbeli bajnoki

Hét nap alatt harmadjára játszunk idegenben, ezúttal az Oroszlány otthonába látogatunk.

Szombaton 18 órától újabb idegenbeli mérkőzés vár csapatunkra, az NB I./A csoport 18. fordulójában az Oroszlány otthonában lépünk pályára.

A Vas vármegyei csapatok elleni mérkőzéseket követően hét napon belül a harmadik idegenbeli meccsünk következik. Az Oroszlány a múlt heti bajnokiját követően nem volt érdekelt a kupában, mi viszont nagy bravúrt elérve bejutottunk a legjobb négy közé, miután idegenben győztük le az Egis Körmendet.

Ellenfelünk hatmeccses nyeretlen szériában van, legutóbb december 9-én, a Kaposvár ellen tudtak nyerni, akkor hazai környezetben 85–84-re győzött az OSE. A legutóbbi fordulóban fontos találkozót veszített ellenfelünk, a Budapesti Honvéd elleni vereséget követően pedig visszacsúszott a tabella utolsó, 14. helyére. Hazai környezetben visont senki nem számíthat könnyű meccsre az Oroszlány ellen, hiszen az OSE pályaválasztóként 4–4-es mérleggel áll, elvérzett Oroszlányban többek között a Körmend is, és az Alba Fehérvár ellen is sokáig szoros csatát vívott az OSE.

Ellenfelünkkel kereken három hónapja találkoztunk, október 27-én 89–75-re nyertünk hazai pályán. Az Oroszlányt akkor még Simon Petrov irányította, ám a közelmúltban edzőváltás történt aktuális ellenfelünknél, a kispadon így már Váradi Kornél irányítja a csapatot.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést a MindiGO Sport élőben közvetíti. A találkozó játékvezetői Benczur Tamás, Makrai Márton és Jankovics Viktor Zsolt lesznek, míg a mérkőzés ellenőre Forrai Sámuel.

(fotó: Faragó Imre)