Újabb idegenbeli kihívás

Szombaton a DEAC vendégei leszünk.

A szerdai, nyíregyházi győzelmet követően szombaton ismét idegneben lépünk pályára, méghozzá egy hasonlóan fontos mérkőzésen, ugyanis a DEAC vendégeként folytatjuk az NB I./A csoportos bajnokságot.

A hétközi sikerünknek köszönhetően megvan a második győzelmünk, ugyanennyi sikernél áll az ellenfelünk is, de a DEAC ezt egyel több, nyolc mérkőzésből hozta össze, mi hét bajnokit játszottunk eddig. A hajdúságiak szerdán a Zalaegerszeg otthonában maradtak alul, előtte pedig hazai pályán kaptak ki az Oroszlánytól: két győzelmüket az Atomerőmű SE ellen (idegenben) valamint a Nyíregyháza ellen (hazai pályán) aratták.

Akárcsak szerdán, most is sorsfordító mérkőzés várhat ránk, hiszen amelyik csapat megszerzi harmadik győzelmét, az megkezdheti a felzárkózást a középmezőny csapatai felé, míg a vesztes fél beragadhat az alsó harmadba. Az utóbbi időben kifejezetten jól megy a debreceniek ellen, hiszen a legutóbbi hat DEAC elleni találkozónkat megnyertük: legutóbb 2021 áprilisában a magyar kupa negyeddöntőjében veszítettünk a debreceniekkel szemben, az azóta lejátszott hat bajnokit azonban kivétel nélkül megnyertük.

A szombaton 18 órától kezdődő mérkőzést Nagy Viktor, Fodor Attila és Makrai Márton sporttársak vezetik, a mérkőzést a MindiGO Sport élőben közvetíti.

(Fotó: Kamenik Balázs)