Újabb idegenbeli meccs

Kedden 18 órától az Oroszlány vendégei leszünk.

Újabb idegenbeli mérkőzés vár csapatunkra, zsinórban harmadjára utazunk: a Sopron és az Alba Fehérvár után ezúttal az Oroszlány vendégei leszünk kedden.

Az A csoport legjobb formájában lévő csapata vagyunk, miután egymás után hét mérkőzést nyertünk: négynél többet egyébként soha nem nyertünk még élvonalbeli tagságunk során zsinórban. Most ahhoz az Oroszlányhoz látogatunk, amely négy győzelemmel és nyolc vereséggel áll a bajnokságban, legutóbb pedig a Pécstől kaptak ki hazai pályán (71–88) még december 30-án, azaz több idejük volt felkészülni erre a találkozóra.

– Nincs különösebb titok, ugyanúgy készülünk minden edzésen, a gondolkodásmódunk állandó. Koncentráltan készülünk a következő mérkőzésekre, nem szabad, hogy visszaesés legyen a munkánkban. Nem elégedhetünk meg az eddigiekkel, győzni szeretnénk Oroszlányban is – mondta a meccs előtt Zach Brown, csapatunk játékosa.

Érdekesség, hogy az OSE feljutása óta először lépünk pályára tétmérkőzésen a Krajnyik “Akác” András sportcsarnokban, hiszen tavaly a bajnokság félbeszakadása miatt nem játszottuk le az idegenbeli mérkőzést, idén pedig október végén az újszegedi sportcsarnokban találkoztunk velük. Akkor 91–84-re győztünk, akárcsak 2019 decemberében, szintén Szegeden.

Csapatunk amerikai irányítója, Govens Darrin éppen születésnapján léphet pályára: a honosított játékos január 5-én tölti a 33. életévét.

A kedden 18 órakor kezdődő mérkőzés előtt U20-as csapatunk 15 órától lép pályára az Oroszlány korosztályos gárdája ellen: a hazaiak eddig minden mérkőzésüket elveszítették, míg U20-asaink az Alba elleni vereség után 9–6-al állnak a tabella nyolcadik helyén.

(Fotó: Karnok Csaba)