Újabb tévés rangadó

Vasárnap 19 órától a Falcót fogadjuk.

Hétközben megszakadt a győzelmi sorozatunk, miután hosszabbítást követően kikaptunk az Oroszlány ellen.

Vasárnap azonban újra hazai pályán játszhatunk, az ellenfelünk pedig a legutóbbi teljes szezon bajnoka, a Falco KC Szombathely lesz. A 2019-es szezon győztese szerdán Lengyelországban tudott simán győzni a Lubin ellen (59–83): ezen a mérkőzésen pedig bemutatkozhatott a csapat új szerzeménye, a 28 éves horvát Boris Barac, aki a játéktól visszavonuló Sztrahinja Milosevics helyére érkezett a Falcóba.

– Hat nap alatt a harmadik idegenbeli meccsünket játszottuk, és a Sopron-Székesfehérvár-Oroszlány túra törvényszerű holtpontja Oroszlányban, az első félidőben jött ki, nem volt meg bennünk az az energia, ami a korábbi mérkőzéseken jellemezte a csapatot – mondta Kerpel-Fronius Gáspár, a Szedeák irányítója.

Az ősszel emlékezetes mérkőzésen szenvedtünk vereséget, csak a hosszabbításban maradtunk alul az Arena Savariában.

– Sajnáljuk, hogy véget ért a nagy szériánk, és szeretnénk minél előbb egy új sorozatot nyitni. A Falco ellen nem szabad olyan tompán kezdenünk, mint Oroszlányban, sokkal inkább az Alba ellen látott első félidőre lenne szükség. Biztos vagyok abban, hogy futós, fizikális meccs lesz. A szombathelyieket egyébként is mindig nagyon nehéz legyőzni, de ebben a szezonban már bebizonyítottuk, hogy bármelyik csapattal szemben van esélyünk a győzelemre, így vasárnap is bravúrban reménykedünk – zárta gondolatait Kerpel-Fronius Gáspár.

A Naturtex-SZTE-Szedeák-Falco mérkőzést január 10-én az M4 Sport+ (a Duna World helyén) 19 órától élőben közvetíti. Különösen örömteli, hogy a múlt szombati, Alba elleni idegenbeli diadalunk – a nézettségi mutatók alapján – az elmúlt évek egyik legnézettebb magyar bajnoki mérkőzése volt.