Újabb vereség a fővárosban

December után ezúttal is kikaptunk a TF-től idegenben.

Hiába vezettünk a nagyszünetben, mindez nem jelentette azt, hogy nyerni tudtunk volna a Ludovika Arénában: hasonlóan a decemberi mérkőzéshez, most is vereséget szenvedtünk a TF vendégeként.

A harmadik negyedtől roppant szoros mérkőzésen hiába volt nálunk az előny, támadásban sok hibával játszottunk: elég csak azt a statisztikai adatot felhozni, hogy 19 triplakísérletből mindössze egyetlen egy landolt a gyűrűben, és az eladott labdák mellett kilenc büntetőt is rontottunk.

Mindez azt jelenti, hogy a TF másodjára is legyőzütt bennünket: ugyanakkor a két csapat a május 18-án induló play-outban jóval nagyobb téttel bíró mérkőzéseket vív majd egymással.

TF Budapest – Naturtex-SZTE-Szedeák 74-67 (23-20, 16-22, 15-13, 20-12)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, alsóház, 3. forduló. Vezette: Györffy P. A., Farkas G., Nagy V. (Bodrogváry I.).
TF Budapest: Krnjajski 19/6, Buzás 2, Clark 8, McLane 13/3, Bergstedt 18. Csere: Filipovic 2, Szobi, Beák, Rikalo 12/6. Edző: Ales Pipan.
Szedeák: Boltics 13, Wirth 9, Ponjavics 10, Juhos 12/3, Sulovics 14. Csere: Kerpel-Fronius 2, Krapic 7. Edző: Andjelko Mandics.

Andjelko Mandics: – Gratulálok a TF-nek! Támadásban rosszul játszottunk, csupán egy triplát dobtunk be 19 kísérletből. Sok tiszta helyzetet rontottunk, és volt 18 eladott labdánk is, így nehéz nyerni.

Kerpel-Fronius Gáspár: – Megvoltak a helyzeteink, és rengeteg büntetőt is dobhattunk, de sokat hibáztunk. Értékelhetetlen a triplázásunk, és a mezőnyszázalékunk is rossz volt. A play-outon jobban kell teljesítenünk.

(Fotó: Frank Yvette / delmagyar.hu)