Újra Debrecenben

Egy győzelemre van szükségünk a rájátszáshoz.

Az utolsó előtti fordulót rendezik a középházi középszakaszban a hétvégén, amiben pénteken 18 órától a DEAC vendégei leszünk.

A helyzetünk egyértelmű, hiszen ha a hátralévő két mérkőzésből egyet megnyerünk, akkor biztosan bejutunk a rájátszásba. Bár több csapat is végezhet azonos mérleggel, viszont a négy mérkőzés (a két alapszakaszban lejátszott, valamint a középszakaszban lejátszott két találkozó) összesített pontkülönbsége számunkra kedvező a Kecskemét és a Kaposvár esetében is: előbbivel szemben plusz 29, utóbbi ellen pedig plusz 7 a pontkülönbség a javunkra. Az még képlékeny, hogy ez az egy győzelem hanyadik helyet jelenthetné, az viszont biztos, hogyha mind a két hátralévő meccsünket megnyerjük, azaz jövő szerdán itthon az Oroszlányt is legyőzzük, akkor biztosan a hatodik helyről kezdjük meg a rájátszást – mint ahogy az is igaz, ha nem tudunk nyerni egyet sem a kettő közül, akkor lemaradunk a play-offról.

Pénteken 18 órától visszatérünk Debrecenbe, abba a városban ahol bő egy hónapja ezüstérmet nyertünk a magyar kupában. A pénteki mérkőzést azonban nem a Főnixben, hanem az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban rendezik, ahol viszont az előző szezonban szereztük meg a bronzérmet.

Ellenfelünknél már eldőlt, hogy nem juthatnak be a rájátszásba, a közelmúltban pedig két légiósukat, Haginst és Thamest is elküldték, miközben Tóth Ádám sérülés miatt nem bevethető. A megfiatalított csapat kedden a Kecskemét ellen szenvedett vereséget hazai pályán egy szoros meccsen, ám ez lesz a szezonbeli utolsó hazai mérkőzése a DEAC-nak.

A pénteken 18 órától kezdődő mérkőzést Földházi Tamás, Györfy Ruben és Sörlei Attila sporttársak vezetik majd, míg ellenőre Bodrogváry Iván lesz.