Utoljára itthon az alapszakaszban

A TF Budapest érkezik szombaton az újszegedi sportcsarnokba.

A szerdai jászberényi vereséget követően máris itt a következő mérkőzésünk: szombaton a Serco-TF Budapest csapatát fogadjuk. Tekintve, hogy ezt követően két idegenbeli meccs vár ránk a Sopron és a Falco ellen, a szombati lesz az utolsó hazai találkozónk az alapszakasz során.

A sereghajtó fővárosi alakulattal szemben akad törleszteni valónk, hiszen decemberben vereséget szenvedtünk a Ludovika Arénában – az volt a TF első A-csoportos győzelme. Ezen a meccsen kívül egy Pécs elleni idegenbeli meccs volt az, ahol győzni tudott a TF, amely két győzelmet számlál 23 fordulót követően.

Nem csupán a visszavágás fűthet bennünket, mert bár az már eldőlt, hogy az alsóházban folytatjuk a középszakasz folyamán, az előttünk álló három csapat (még ha az Alba Fehérvár egy meccsel kevesebbet is játszott nemzetközi kupaszereplése miatt) egyaránt néggyel gyűjtött több győzelmet, márpedig a tizenkettedik hely elérése azért lenne fontos, mert így elkerülhetnénk azt, hogy play-outot kelljen játszani – és amennyiben szombaton is nyerni tudnánk, valamint az alapszakasz utolsó körét egy soproni sikerrel zárnánk, a középszakaszt máris úgy várhatnánk, hogy akár kettőre csökkenhetne a különbség a Sopron és csapatunk között a győzelmek számát tekintve.

A felnőttek előtt 15.30-tól az U20-as csapatunk lép pályára, Kiss Zsolt csapata számára fontos mérkőzés következik, hiszen amennyiben tovább tudja nyújtani hibátlan hazai mérlegét, és bezsebeli tizenharmadik hazai pályán aratott sikerét is, azzal bebiztosítja helyét a bajnokság nyolcas döntőjében. U20-as csapatunk jelenleg 19 győzelemmel és 4 vereséggel a tabella élén áll, és jelenleg kilencmeccses győzelmi sorozatban van.

A szombaton 18 órakor kezdődő Naturtex-SZTE-Szedeák – Serco-TF Budapest találkozót Kapitány Gellért, Pozsonyi László és Balogh Gyula vezeti, míg ellenőrként Faidt Mihály működik közre.

(Fotó: kosarsport.hu)

Így várja a meccset Bonifert Bendegúz!