Változások az SZTE-Szedeáknál

Jelentős változásokkal várja az új idény kezdetét az SZTE-Szedeák.

Az egyik legfontosabb fejlemény, hogy a Naturtex a jövőben már nem névadó szponzorként, hanem kisebb támogatóként segíti a szegedi férfi kosárlabdacsapatot. Alaposan kicserélődik az együttes játékoskerete is. A magyar kontingensből Filipovics Stefan a Honvédhoz távozott, Kerpel-Fronius Balázs és Kovács Ádám pedig úgy döntött, felhagy az élvonalbeli karrierrel. Ami az „érkezési oldalt” illeti: Szegeden folytatja pályafutását Zsíros Péter (az előző szezonban: ZTE), Mucza Tamás (Oroszlány), Cohill Eric (Honvéd) és visszatér a Szedeákhoz a Debreceni Akadémiáról a 17 éves Laluska Bence.

Ugyanakkor eldőlt az is, hogy vezetőedzőként a 2023–24-es bajnokságban is Nikola Lazics irányítja a felnőttcsapat szakmai munkáját, és másodedzőként Nemes Péter csatlakozik a stábhoz.

– A Naturtex hátralépése ugyan új helyzetet teremtett számunkra, de azon dolgozunk, hogy minél hamarabb új megállapodások szülessenek, melyekkel bebiztosíthatjuk helyünket az első osztályban. A Szegedi Tudományegyetemmel még zajlik a tárgyalás, aláírt szerződésünk egyelőre nincs. Mi most arra készülünk, hogy a következő szezonban az eddigiekhez képest is szerényebb anyagi lehetőségekkel vágunk neki a bajnokságnak, ez viszont egy kiváló lehetőség arra, hogy megfiatalítsuk a keretet és olyan agilis, magyar játékosokat építsünk be a Szedeákba, akikben megvan a kellő potenciál ahhoz, hogy felvegyük a versenyt a többi csapattal és örömet szerezzünk a szurkolóinknak is. Nyilvánvalóan ez egy építkezési folyamat, amihez időre van szükségünk, emiatt az egyetlen kitűzött célunk, hogy megőrizzük NB I A csoportos tagságunkat, ugyanakkor hiszem, hogy hosszú távon profitálni fogunk ebből – jelentette ki dr. Kardos Péter, a Szedeák elnöke.