Véget ért az idény

A végül elfogadott megoldást támogatta csapatunk is a szezon lezárását illetően.

Ahogy arról a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) a mai napon döntött, véget ért a 2019-20-as szezon, ezzel nincs több mérkőzésünk ebben az idényben. A döntés értelmében nem hirdetnek bajnokot, valamint kieső sincs az NB I/A csoportban.

– Köszönjük mindenkinek az egész éves támogatást, a szurkolóinknak, hogy mellettünk álltak az idény során! – mondta a döntést követően Kardos Péter, klubunk elnöke.

Bonifert Domonkos ügyvezető elmondta, csapatunk is azt a javaslatot támogatta, amelyet végül az MKOSZ elfogadott.

– Ez volt a leglojálisabb dolog, amit a szövetség tehetett ebben a szituációban. Kérdés, hogy az alsóbb osztályokat ez a döntés hogyan érinti, hiszen vannak olyan csapatok, akik azért dolgoztak egész évben, hogy feljussanak, de erre is talál valamilyen megoldást a szövetség. Záros határidőn belül meg kell állapodnunk a külföldi játékosokkal, de úgy érzem, a kialakult helyzetre való tekintettel itt mindenkinek engednie kell. Erre a szezonra vannak szponzori megállapodásaink, ezt is le kell zárnunk. Mindenki azon dolgozik, hogy a következő szezon rendben elkezdődjön – mondta Bonifert Domonkos.

Szrecsko Szekulovics decemberben, a Szolnok ellen ült először csapatunk kispadján, 13 mérkőzésen vezette a Szedeákot, ami alatt négy győzelmet és kilenc vereséget számlált.

– Sajnálom, hogy a vírus miatt így alakult a helyzet. Bent maradtunk, de sportoló vagyok, szerettem volna ezt a pályán kiharcolni. Bármennyire is nehéz, de ez volt a jó döntés, hiszen az egészség az első. Nagyon jól éreztem magam Szegeden, még ha sok problémával is küzdöttünk, hiszen Wirth Ádám és Kovács Ádám sérülése is érzékenyen érintett minket. Nagyon jó volt dolgozni a szakmai stábbal és a játékosokkal, a vezetőséggel. Az utolsó meccseken megmutattuk, hogy tudunk jól játszani. Elkezdtünk valamit felépíteni, sajnálom, hogy nem tudtuk ezt befejezni. Most hazamegyek Szerbiába a családomhoz, szerencsére a feleségem is itt van velem Szegeden, utána tudunk beszélni a folytatásról – mondta Szrecsko Szekulovics.

(Fotó: Karnok Csaba – Délmagyarország)