Végig dominált a bajnok

 

Egy percig nem volt kérdés az Alba győzelme Szegeden.

A bajnoki címvédő Alba Fehérvár ellen folytatta a bajnokságot a Naturtex-SZTE-Szedeák, a Falco elleni hétvégi siker után kimondottan szép teljesítmény lett volna, ha az Albát is elkapja Andjelko Mandics együttese.

A feltételes mód azonban maradt feltételes mód, mert az Alba az elején éreztette: itt ma nem lehet megállítani. A 9-0-s vendégfutással kezdődött meccsen hamar húsz pont köré nyílt a különbség, miközben nekünk alig sikerült valami támadásban, a lepattanócsatákat is rendre elveszítettük, az Alba pedig kihasználta ezt, és hamar igen magabiztos előnyt épített ki – a nagyszünetre példádul 23 ponttal vezettek a vendégek. A harmadik negyedet ugyan sikerült megnyerni, de mindez csak kozmetikázásra volt elég: volt, mikor húsz ponton belülre sikerült kapaszkodnunk, de végül 22 ponttal nyert a meccset végig irányító, így teljesen megérdemelt sikert begyűjtő Alba Fehérvár, amelynek ezúttal nem sikerült megnehezíteni a dolgát.

Több mint 50 lepattanót engedtünk a vendégeknek, akik mezőnyből is jóval pontosabban dobtak csapatunknál, így még a húsz eladott labda is belefért az Alba számára – a fehérváriaktól szinte mindenki kiemelhető, de Pointer nem állt messze a tripla duplától sem, hiszen 19 pontja mellett volt tíz lepattanója és nyolc gólpassza. Csapatunkból Juhos Levente (16 pont, hat lepattanó, öt kiharcolt fault és egy gólpassz) valamint Marko Boltics (10 pont, hat lepattanó, hat gólpassz) emelhető ki, ám az ő teljesítményük is kevés volt a szoros meccshez. Persze nem az Alba az az együttes, amelyet nekünk le kell győznünk, de jobb lett volna szorosabb mérkőzést játszani – az alapszakasz utolsó körében jövő szerdán, április 4-én a MAFC-ot fogadjuk.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 21. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák-Aba Fehérvár 63-85 (12-30, 11-16, 25-23, 15-16)
Naturtex-SZTE-Szedeák: Boltics 10, Fortune 6/6, Wirth 3/3, Csirics 9/3, Sulovics 11. Csere: Vágvölgyi, JUHOS 16/3, Kovács Ádám 4, Kerpel-Fronius G., Bonifert B. 2, Mike 2, Kovács J. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Aba Fehérvár: Hill 6/6, MOHAMMED 20/6, POINTER 19/9, LÓRÁNT 20/3, Keller Á. 8. Csere: Horton 4, Kovács Ákos 2, Filipovics 6/6, Keller I. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.
Kipontozódott: Boltics (36.), Horton (38.).

Andjelko Mandics: – Gratulálok az Albának, sokkal jobbak voltak ma. Sajnálom, hogy nem tudtunk szorosabb meccset játszani, így nem tudtuk tesztelni, hogy tudunk játszani három-négy naponta, valamint sajnálom a szurkolóinkat is. Semmi sem úgy működött, mint három napja, de biztos vagyok abban, hogy nem lettek rosszabbak játékosaim, mint voltak. Előre kell néznünk, nyolc meccset alatt csodát is lehet csinálni a középszakaszban.