Végig szoros meccsen maradtunk alul Pakson

 

Josh Fortune nélkül, szűk rotációval is éles meccset játszottunk az ASE vendégeként.

Andrija Csirics és Nenad Sulovics kosaraival indult a meccs, amit Hinds triplája ellenzett hazai oldalról. A folytatásban is kiválóan tüzelt kintről a Paks, és 10-9 után a trojkáknak köszönhetően folyamatosan növelték előnyüket – Juhos Levente ugyan egy ziccerrel szépített, de Eilingsfeld Jánosé volt az utolsó szó az első negyedben, aki szintén kintről volt eredményes, így kilenc ponttal vezetett az ASE. A második negyedben négy pontra (32-28) is feljöttünk, azonban ekkor ritmust tudott váltani a hazai együttes, de így sem tűnt lehetetlen küldetésnek a folytatás.

A nagyszünet után Marko Boltics távolijával ismét szorossá tette a meccset (43-38), de Guinn visszadobta, egy 7-0-s futással ismét a hazaiak játszhattak nyugodtabban. Azonban két perc sem telt el az utolsó negyedből, amikor a kiválóan játszó Nenad Sulovics kosarával három pontra zárkóztunk (55-52),és még három perccel a vége előtt sem tűnt ledolgozhatatlannak a hátrányunk, azonban az utolsó másfél percben nem sikerült kosarat szereznünk, így egy végig kiélezett, szoros találkozón maradtunk alul az atomvárosban.

Csapatunkból extrát játszott Nenad Sulovics: a center 12 pontos-12 lepattanós dupla-duplát hozott össze, kilenc dobásából hat landolt a gyűrűben, és volt még három gólpassza is. Szintén jó meccset zárt Juhos Levente, aki legeredményesebb játékosunknak bizonyult 16 pontos-10 lepattanós dupla-duplájával, és volt még egy gólpassza is. Vágvölgyi Ákos remekül szállt be a meccsbe, 18 perce alatt 12 pontot, négy lepattanót és négy kiharcolt faultot is feljegyezhettünk nála, azonban a lényegesen jobban triplázó hazaiak (a Paksnál 26 távoliból 10 is a gyűrűben kötött ki, míg nálunk a 28 kinti dobásból csupán öt volt sikeres) ellen ez nem volt elég a győzelemre.

Legközelebb csak április 24-én, kedden lépünk pályára, hiszen a következő héten szabadnaposak vagyunk: az ötödik fordulóban a Kaposvár vendégeként folytatjuk.

Atomerőmű SE–Naturtex-SZTE-Szedeák 68–59 (24–15, 17–16, 14–17, 13–11)
ASE: HINDS 14/6, Ruják 8, Barnies 3/3, EILINGSFELD 14/6, Guinn 6/3. Csere: Tarrant 12/6, Medves 9/6, Garamvölgyi -, Gulyás 2. Edző: Schmidt Béla.
Szedeák: Boltics 5/3, Wirth 8/6, Csirics 6, JUHOS 16, SULOVICS 12. Csere: Vágvölgyi 12/6, Kovács Á. -. Edző: Andjelko Mandics.