Végig üldöztük a Szolnokot

A legvégéig küzdöttünk,de a Szolnok nyerte a szombat esti bajnokit.

Visszatérhetett csapatunkban Nahziah Carter, így teljes kerettel léphettünk pályára a Szolnok otthonában.

Nicholson kosara nyitotta a meccset, amire Szubotics sarokhármasa, majd közelije érkezett válaszképp, de Polányi közelijével, majd Washington triplájával már nálunk volt az előny 5–7-nél. 8–8 után Szubotics, majd Durham is bedobott egy triplát, egy 8–0-ás futásba került ekkor az Olaj, így 16–8-nál időt kértünk. Polányi triplája törte meg a hazaiak lendületét, majd Nicholson vitt véghez egy kettő plusz egyes akciót, 16–14. Egyenlítenünk azonban nem sikerült, sőt, egy eladott labda után hét ponttal, 23–16-ra vezetettek a hazaiak. Védekezésben továbbra is nehezen tartottuk a lépést az Olajjal, így nyolcpontos hátrányban zártuk az első negyedet, 28–20.

Roberson tempója nyitotta a második negyedet, de a játékrész feléig hat pontnál közelebb nem tudtunk jönni, nagyban köszönhetően annak, hogy több támadólepattanót is engedtünk a Szolnoknak. Sebők büntetőivel lett kétszámjegyű a különbség, majd Rudner dobott be egy triplát, így 39–26-nál kértünk ismét időt. Több közeli helyzetet elrontottunk, miközben a Szolnok már 10 támadólepattanónál járt a második negyed utolsó percében, Williamson leszedte a tizenegyediket is a félidő utolsó támadásánál, és még időben tette vissza, így 14 pontos hátrányban voltunk a félidőben, 47–33.

Bár Nicholson újabb triplájával és Carter kosarával kezdtük a második félidőt, Gavin is betalált a triplavonalon túlról, így nem tudtunk közelebb lépni a harmadik negyed első perceiben. A negyed felénél Roberson közelijével visszajöttünk tízre, sőt, Nicholson büntetőjével azon belülre is (52–43), de jött egy trojka a sarokból Durhamtól. Tízen belülre azonban nem tudtunk feljönni, bár valamelyest jobban működött a védekezésünk, de szűk három perccel a negyed vége előtt 65–50-nél kértünk időt. A negyed vége ismét a hazaiaké volt, és hat két ponttal is, de ezt a tíz percet is elvitték, 73–57-ről jöhetett az utolsó negyed.

A negyedik negyed is hasonló mederben telt, végig tíz pont körül táncolt a különbség, majd két és fél perccel a vége előtt Washington távolija után jöttünk fel nyolc pontra, 81–73. Ennél közelebb csak a legvégén, Roberson kosaránál sikerült – a Szolnok az első perceket leszámítva végig vezetve, végül 7 ponttal nyert, a 15 eladott labda és a 16 engedett támadó lepattanó nem fért bele egy ilyen kaliberű csapat otthonában.

A folytatásban sem vár ránk könnyebb meccs, hiszen jövő szombaton a címvédő Falcót fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

Szolnoki Olajbányász–Naturtex-SZTE-Szedeák 89–82 (28–20, 19–13, 26–24, 16–25)
Tippmix férfi NB I./A csoport, 23. forduló. Szolnok, Tiszaligeti sportcsarnok. Vezette: dr. Mészáros, Makrai, Balog.
Szolnok: Durham 9/9, Barnes 15/6, Sebők 2, SZUBOTICS 26/6, WILLIAMSON 12. Cserék: Gavin 8/6, Rudner 8/6, Pongó 9/9, Gilszki. Vezetőedző: Gasper Potocnik.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 16/6, Polányi 5/3, NICHOLSON 19/9, Bognár 7/3, Roberson 15. Csere: Person 2, Kerpel-Fronius, Balogh 2, Carter 16/3. Vezetőedző: Nikola Lazics.

(Fotó: Mészáros János)