Végre elkezdjük!

Szerdán 18 órától az Oroszlány ellen játszunk hazai pályán.

210 nap. Ennyi idő telik el legutóbbi bajnoki mérkőzésünk óta, amikor is március 11-én a Zalaegerszeget győztük le az újszegedi sportcsarnokban. Szerdán azonban végre újra játszhatunk, azt követően, hogy elmaradt a szombati, Körmend elleni nyitómérkőzés, a második fordulóban, az Oroszlán elleni hazai mérkőzéssel kezdjük a szezont.

Ellenfelünk már túl van egy mérkőzésen a 2020–21-es szezonból, hiszen szombaton a Sopron ellen egy hosszabbításba torkolló mérkőzésen végül 78–70-re győztek. Ami a tavalyi csapatukat illeti, Remy Abell és Bradley Hayes is maradt az előző szezonbeli légiósok közül: előbbi volt éppen a Sopron elleni győzelem kulcsembere, hiszen 27 pontot szórt a nyitófordulóban.

Érdekesség, hogy tavaly éppen az Oroszlány ellen örülhetett első, csapatunk élén aratott győzelmének Szrecsko Szekulovics, aki akkor (azaz 2019. december 12-én) második mérkőzésén irányíthatta a Szedeákot, és 91–84-re győzni tudott.

Ez persze a múlt, hiszen csapatunk alaposan átalakult a nyáron, teljesen új légióskontingenssel várhatjuk az új szezont.

– Jól sikerült a felkészülésünk, őszintén szólva jobbra is, mint amire számítottam, hiszen egy épülő csapat vagyunk. Nagyon izgatott vagyok, hogy teljesítünk majd mi, új érkezők és a fiatal játékosokkal hogy találjuk meg a megfelelő kémiát. Szeretnénk a legjobbunkat nyújtani – mondta a találkozó előtt az új külföldi játékosok egyike, Zach Brown, aki Ciprustól csatlakozott csapatunkhoz.

– Győzelemre számítunk, hiszen nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt időszakban. Ellenfelünk szombaton bajnokit játszott, láthattuk, hogy teljesítenek, egy jó csapatról van szó, de remélem egy jó mérkőzésen győzni tudunk – tette hozzá amerikai légiósunk.

A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzést Kapitány Gellért, Söjtöry Tamás és Balogh Gyula sporttársak vezetik, míg az ellenőr Faidt Mihály lesz.

Szurkolóink jegyeiket az újszegedi sportcsarnok Temesvári körút felőli, oldalsó bejáratánál vásárolhatják meg, a főbejáratot csak a játékosok és a stábtagok használhatják. A beléptetésnél kötelező testhőmérséklet-mérést végeznek, 37,5 foknál magasabb testhővel pedig nem lehet bejönni a mérkőzésre. A meccs során mindenki számára kötelező a maszk viselése, illetve kérjük, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket!

(Fotó: Karnok Csaba, Délmagyarország)