Vereség a Honvéd otthonában

A második negyedben nagy hátrányba kerültünk, nem sikerült fordítanunk a Budapesti Honvéd vendégeként.

A Budapesti Honvéd otthonában folytattuk a bajnokságot: a fővárosi meccsre népes szurkolótábor kísérte el csapatunkat.

Hazai kosárral indult a meccs, erre viszont Nicholson válaszolt gyorsan. Amerikai légiósunk ponterősen kezdett, 7–2-re vezettünk, de nem tudtunk ennél nagyobb előnyt kialakítani. 10–9-nél ismét a Honvédnál volt az előny, de megint jött Nicholson, aki egy látványos zsákolást mutatott, majd egy triplát is jegyzett, 10–14. Tíz perc után végül egy ponttal, 20–19-re vezettünk. A második negyed viszont nem a legjobban alakult: közel 3 percig nem szereztünk kosarat, a Honvéd ezt kihasználva, valamint Crawley és Mijovics hármasai után 27–20-ra vezetett, amikor időt kértünk. Stefan Filipovics törte meg a gólcsendünket 29–22-nél, de nem tudtunk közelebb zárkózni. Rengeteg volt az eladott labdánk, miközben a védekezéssel is akadtak gondjaink – nem sokkal a nagyszünet előtt már 17 ponttal vezetett a Honvéd, 43–26. Innen ugyan kicsit közelebb tudtunk lépni, de 30 pontot kaptunk a második negyedben, miközben már 14 eladott labdánk volt, 15 pontos hátrányból vághattunk neki a második félidőnek, 49–34.

Crawley triplája nyitotta a második félidőt, majd közel három perc után Person triplája után csökkentettük a különbséget, 54–41, majd Washington labdaszerzése után Nicholsont szolgálta ki, 54–43-nál kértek időt a hazaiak. Crawley trojkáját Nicholson dobta vissza, már 25 pontnál járt légiósunk, Washington tempója után pedig tízen belülre tudtunk jönni 57–48-nál. Ennél közelebb azonban nem sikerült zrkózni, a negyed utolsó előtti percében Crawley kettese után ismét tízen kívül találtuk magunkat, 64–53-nál kértünk időt. Mijovics bedobott egy triplát, Washingtoné viszont lejött, így hiába kapaszkodtunk, az utolsó negyed előtt szinte ugyanott voltunk, mint a félidőben, 69–55.

Két és fél perc telt az utolsó negyedből, amikor Demeter ziccere után már 19 ponttal vezetett a Honvéd, időt is kértünk 78–59-nél. Crawley büntetői után húszpontos hátránnyal fordulhattunk az utolsó öt percre, 82–62 – nem tudtuk megfogni a Honvéd lendületét. Innentől már nem volt valós esélyünk, az ezen az estén pontosabban játszó Honvéd nyert, és megelőzött bennünket a tabellán – ráadásul mivel több mint tíz ponttal kaptunk ki, mindezt azt jelenti, hogy ha a két csapat azonos mérleggel végez az alapszakasz végén, akkor az a Honvédnak kedvez.

Folytatás jövő vasárnap már az újszegedi sportcsarnokban, a Kaposvár ellen.

Budapesti Honvéd–Naturtex-SZTE-Szedeák 85–72 (19–20, 30–14, 20–21, 16–17)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 18. forduló. Budapest, Ludovika Aréna, 700 néző. Vezette: Benczur, Makrai, Jakab.
Budapesti Honvéd: Simon 2, Demeter 6, Tanoh Dez 6, Sherman 19/3, Peringer 2. Csere: CRAWLEY 20/9, MIJOVICS 25/15, Völgyi 5, Hajdú, Kopácsi. Vezetőedző: Baksa Szabolcs.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 10, Polányi, NICHOLSON 28/12, Bognár 6, Roberson 4. Csere: Person 17/9, Kerpel-Fronius 3, Balogh, Filipovics 4. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Kipontozódott: Tanoh Dez (38.), ill. Filipovics (39).

Simándi Árpád:Gratulálok a Honvédnak, abszolút megérdemelték a győzelmet! Mi nagyon rosszul játszottunk, semmit nem sikerült megvalósítani abból, amit elterveztünk.