Vereség a rajton

Három negyedig nagy csatára késztettük a bajnokot.

A bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK ellen kezdtük a 2018-19-es NB I/A csoportos bajnokságot – csapatunkban ott volt Juhos Levente is, így teljes kerettel vehettük fel a harcot a Szolnokkal.

Jól kezdődött a meccs számunkra, Darrell Davis hármasa után már hét ponttal, 13-6-ra vezettünk, viszont a Szolnok innen egy 11-0-s futással megfordította a meccset, Luksa Andric minden mezőnykísérlete kosárral zárult. A második negyed közepén robbantott a Szolnok, Vojvoda Dávid triplájával már tíz pont volt a különbség (26-36), rövid időn belül kétszer is időt kellett kérnie Andjelko Mandicsnak. A félidő végére öt pontra vissza tudtunk kapaszkodni, ám a pihenő előtti utolsó szó Murphy-é volt, így 42-45-re vezetett a Szolnok a nagyszünetben.

A fordulás után folyamatosan loholtunk a Szolnok után, Marko Boltics kosara után ismét csak öt pont volt közte (44-49), viszont ekkor Murphy triplája nyugtatta meg a vendégeket. Juhos Levente büntetői után négy pontra is feljöttünk, viszont ezt követően kimaradt két ziccerünk és a büntetőket sem dobtuk jó százalékkal – a Szolnok pedig élt ezekkel a lehetőségekkel, és újra tíz pont fölé tornázta a különbséget. A negyedik negyedben már nem volt ilyen szoros a játék, bár olykor a kedélyeket is hűteni kellett, de a Szolnok kontrollálta a meccset, és végül 23 ponttal, 92-69-re nyerni tudott az újszegedi sportcsarnokban: három negyeden keresztül nagy csatát vívtunk a címvédővel szemben, viszont ekkor nem tudtunk élni az esélyekkel, így vereséggel rajtoltunk a bajnokságban.

Döntő különbséget jelenthetett a hét kihagyott büntetőnk: a vonalról elvégzett 21 dobásból 14-et dobtunk be, ezek mellett pedig 18-al kevesebb lepattanót szedtünk, mint a Szolnok – a címvédő ráadásul 24 gólpasszal zárt, szemben a mi 11 asszisztunkkal. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, csapatunk legjobbja a csapatkapitány Juhos Levente volt, aki 22 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa is lett, e mellett volt hét lepattanója, két szerzett labdája és egy gólpassza. Nenad Sulovics 16 pontig, öt lepattanóig, két szerzett labdáig és három gólpasszig jutott.

A bajnokság számunkra a Kaposvár vendégeként folytatódik, első idegenbeli meccsünket október 6-án, 18 órától játsszuk.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Szolnoki Olaj KK 69-92 (17-18, 16-22, 17-21,17-29)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Ádám, Farkas G., Kovács N.
Szedeák: Boltics 6, Wirth 5/3, Davis 9/3, JUHOS 22, SULOVICS 16. Csere: Green 11/3, Vágvölgyi, Révész, Kerpel-Fronius, Bonifert. Edző: Andjelko Mandics.
Szolnok: VOJVODA 14/9, Murphy 13/3, Benke 6, MILOSEVICS 14/6, Tóth Á. 10. Csere: Airington 11, ANDRIC 15, Rowsey 7/3, Kovács P. 2. Edző: Dragan Alekszics.