Vereség az alapszakasz utolsó idegenbeli meccsén

Huszonöt percig jól álltunk, utána viszont nem tudtunk visszajönni a Paks otthonában.

A betegséggel küzdő Balogh Szilárd nélkül játszottuk le az alapszakasz utolsó idegenbeli meccsét a Paks otthonában.

Magas ritmusban kezdődött a meccs, egy gyors kosárváltás után Polányi saroktriplájával vezettünk először (4–5). A centerek kezdtek jól, Atkinson és Roberson felváltva szerzett pontokat, és a negyed feléig egypontos különbséggel vezetett hol egyik, hol másik csapat. Pajor triplája jelentette azt, oy a meccsen először volt egylabdánál több a felek között, majd Eilingsfeld is szerzett egy távolit, így szűk 5 perc játék után, 16–9-nél kértünk időt. A folytatásban jobban működött a védekezésünk, de nagyon kellett Person hármasa, hiszen így visszajöttünk öt pontra a negyed utolsó percében, 25–20. Atkinson közelijére ismét Person válaszolt kintről, így négypontos hátrányban voltunk tíz perc játék után, 27–23.

Person újabb trojkája, majd közelije közé csak Kovács Ákos ziccere került, így egy pontra, 29–28-ra jöttünk fel, amikor másfél perc telt el a negyedből, és időt kért a Paks. Fordítani viszont ekkor nem sikerült, a 17. percben viszont jött Bognártól egy hármas, amivel egál lett, 35–35. Eilingsfeld kosarára Person tudott válaszolni, majd egy labdaszerzés után ismét amerikai légiósunk vitt végig egy ziccert, amivel két és fél perccel a nagyszünet előtt már vezettünk, 37–39, ismét időt kért az ASE. Öt paksi pont érkezett ezt követően, amire nem tudtunk válaszolni, így 42–39-re a Paks vezetett a félidőben.

Hazai kosárral kezdődött a második félidő is, de Nicholson is megszerezte első pontjait. Pillanatok alatt meglépett a Paks, amely Eilingsfeld triplájával 10 ponttal vezetett, három perc sem telt el a negyedből, amikor 53–43 volt az állás, így időt kértünk. 12 pont is volt a hátrányunk, innen viszont az ekkor aktív Nicholson vezérletével ötre tudtunk zárkózni (59–54). Csakhogy Edwin kettő plusz egyes akciója után egy triplát is beszórt, mikor bő egy perc maradt az órán a negyedből, 65–54. Roberson ziccere egy 9–0-ás paksi futást zárt le, 68–56 – innen jöhetett az utolsó tíz perc.

6–0-al kezdődött az utolsó negyed, mindez pedig azt jelentette, hogy 74–56-ra vezetett az ASE, így ismét időt kértünk. Közel négy perc telt el, mikor megszereztük első pontjainkat, Person törte meg a jeget, 74–58. Innen már nem tudtuk szorossá tenni a végjátékot, végül 14 ponttal, 86–72-re nyert a Paks, amely kihasználta védekezésbeli hibáinkat, és a szegedi meccs után ezúttal is nyerni tudott.

Az alapszakasz utolsó fordulójában, április 1-én az Oroszlányt fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban: a tét számunkra az lesz, hogy megelőzzük-e a Budapesti Honvédot, és így a 12., vagy a 13. helyen végzünk az alapszakaszban.

Atomerőmű SE–Naturtex-SZTE-Szedeák 86–72 (27–23, 15–16, 26–17, 18–16)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 25. forduló. Paks, 900 néző. Vezette: Papp, Földházi, Pozsonyi.
Atomerőmű SE: Buckingham 7, Frank 2, EDWIN 27/6, EILINGSFELD 18/6, ATKINSON 14. Csere: Grubor 9/3, Taiwo, Kovács Á. 6, Pajor 3/3, Gulyás, Csizmadia, Karosi. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 3, Polányi 3/3, Nicholson 13/3, BOGNÁR 11/3, ROBERSON 22. Csere: Person 20/9, Kerpel-Fronius, Bella, Carter. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kipontozódott: Washington (39.).

Nikola Lazics: – Megérdemelten nyert a Paks. Volt olyan periódus, amikor mindkét oldalon jól kosárlabdáztunk, de megint volt két-három olyan perc, amikor támadásban és védekezésben is megálltunk, rossz döntéseket hoztunk, és nem voltunk elég koncentráltak.

(Fotó: kosarsport.hu)