Vereséggel búcsúztunk az évtől

Hiába volt több esélyünk is a felzárkózásra, nyert a Sopron.

A Sopron otthonában játszottuk utolsó bajnokinkat 2021-ben: egy évvel ez előtt, 2020. december 30-án sikerült nyernünk a Novomatic Arénában.

A Sopron szerezte a meccs első pontjait, és gyors tempó jellemezte a találkozó elejét, ebből pedig a hazaiak jöttek ki jobban. A hatpontos hátrányt azonban Persons közelije után egyetlen pontra csökkentettük, viszont a második negyed elején több dobásunk is kimaradt: a közel háromperces mezőnygól-csendet a Sopron kihasználta, és nyolc pontra lépett meg. 30-22-nél kértünk időt, és sikerült is visszajönni négy pontra, csakhogy ennél közelebb nem, sőt, a Sopron rázta meg magát ismét. Védekezésbeli hibákat pontokkal büntetett a Sopron, Montgomery ziccere pedig már a tízpontos külünbséget jelentette 38–28-nál. Továbbra is hullámzott a meccs, mert tízen ugyan belülre jöttünk, de Myers remekül triplázott az első félidőben, újabb trojkájával már 12 ponttal ment a Sopron – ennyivel vezetett a félidőben is az ellenfelünk.

A nagyszünetet követően a harmadik negyed közepére feleztük a hátrányunkat, de hatnál közelebb nem tudtunk felzárkózni. 59–53-nál kimaradtak a dobások, és eladott labdáink is akadtak, a Sopron pedig máris meglépett, Ford büntetői után már 13 ponttal. Ugyanígy folytatódott a meccs, hiába kerültünk megint közel a Sopronhoz, amikor igazán éles lehetett volna a meccs, kimaradtak a dobásaink, a Sopron pedig újra magabiztos előnyt épített ki.

Végül sajnos 18 ponttal nyert a Sopron, aminek azért van különösen jelentősége, mert Szegeden 17 ponttal győztünk az SKC ellen, így az egymás elleni mérleg ezáltal a Sopronnak kedvező.

A folytatásra sem kell sokat várni, 2022-ben először január 5-én játszunk, amikor is a Körmend érkezik majd Szegedre.

Sopron–Naturtex-SZTE-Szedeák 95–77 (25–21, 27–19, 18–20, 25–17)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 15. forduló. Sopron, 1200 néző. Vezette: Győrffy, Söjtöry, Makrai.
Sopron: McGILL 20/3, MYERS 21/9, FORD 16/3, Sitku, Montgomery 16. Cserék: Halász 7/3, Fazekas 5/3, Takács 3/3, Boriszov 5/3, Werner 2. Vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 20/3, Cook 9/6, Szatmári 3/3, Bognár 6, ALSTON 18. Cserék: Balogh, Keller, Polányi, HUNT 18, Kerpel-Fronius B. 3/3. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Kipontozódott: Persons (39.).

Simándi Árpád: – Az első félidőben veszítettük el a meccset. Rosszul lepattanóztunk, és egy tíz pont körüli előnyt adtunk az ellenfelünknek, ebben benne volt az is, hogy a Szolnok elleni meccs után fáradtak voltunk. Amikor lett volna esélyünk felzárkózni, akkor rendre kihagytuk ezeket a lehetőségeket. Köszönjük a szegedi szurkolóknak, hogy elkísértek bennünket, és mindenkinek boldog új évet kívánok!

(Fotó: Faragó Imre)