Vereséggel búcsúztunk az idénytől

 

Győzött a Kaposvár az újszegedi sportcsarnokban az idény utolsó mérkőzésén.

Andjelko Mandics eltiltása miatt ezúttal Kiss Zsolt látta el a vezetőedzői feladatokat a Kaposvár elleni szezonzárón: tétje már csak a vendégek számára volt ennek a mérkőzésnek. Az első negyedben mindkét együttes 16 pontot szerzett, és ugyan a folytatásban volt, hogy hét ponttal meglépett a Kaposvár, de jól tartotta magát a kulcsembereit ezúttal is nélkülöző csapatunk, a szünetre csak három ponttal vezettek a Delfinek.

A fordulást követően egyre jobban uralta a gyűrű alatti területet a Kaposvár, és a támadólepattanókból fontos kosarakat szereztek, így folyamatosan a KKK-nál volt az előny. A negyedik negyedre öt fiatal magyart küldött a pályára Kiss Zsolt, a Kaposvár pedig megnyerte a meccset – bár ennek nem örülhetett igazán, hiszen a Paks legyőzte a Zalaegerszeget, így a Kaposvár 9., csapatunk pedig 10. helyen zárta az NB I/A csoportjának 2017/18-as idényét.

Naturtex-SZTE-Szedeák-Kaposvár 65-78 (16-16, 18-21, 11-20, 20-21)
Férfi kosárlabda NB I A csoport, középszakasz, középház, 10. (utolsó) forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Benczur, Pozsonyi, Balogh.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Boltics 4, Vágvölgyi 5, WIRTH12/3, Kovács Á. 4, Sulovics 4. Csere: Révész 6, MIKE 11/3, Kerpel-Fronius G. 6, Bonifert B. 7/3, Goldring, Mayer, KOVÁCS J. 6. Megbízott edző: Kiss Zsolt.
Kaposvár: DUNN 15/3, Tóth P. 3/3, Baki 4, IVOSEV 18, Spica 12. Csere: GIBBS 14/6, Hock 2, Blaskovits, Filipovity P. 3, Bogdán 3, Kocsis 4. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Kiss Zsolt: – Gratulálok a Kaposvárnak, ennyivel jobbak voltak ma nálunk. Az első félidőben tudtuk tartani ellenfelünket, utána kijött az, ami valószínűsíthető volt, hogy elveszítjük a lepattanócsatát. Büszke vagyok a csapatunkra, felvettük a kesztyűt. Viszontagságos szezonon vagyunk túl, reméljük, a következő szezon egyik csapatnak sem lesz ilyen zaklatott.

(Fotó: Török János, delmagyar.hu)