Vereséggel kezdtük az újévet

17 pontos hátrányból is felálltunk, de kikaptunk a Pécstől.

Rosszul kezdtünk az újév első hazai mérkőzésén: 0-7 után Milos Miliszavjlevics szerezte az első pontjainkat, azonban támadásban négy labdát is eladtunk, és kimaradtak a triplák is, a Pécs gyorsan tízpontos előnyre tett szert – három perccel a negyed vége előtt 7-18-nál kért időt Szrecsko Szekulovics. Ruják András hármasa után már a húsz pontot is átlépte a Pécs, de Vágvölgyi Ákos visszadobta a triplát, majd Krapic kosarával hét pontra csökkentettük a hátrányunkat. (14-21) Csakhogy a negyed utolsó perce is a Pécsé volt, Brian Asbury ugyan szépített, de a négy másodperc elég volt Budimirnek egy negyedet lezáró triplára, amivel 13 ponttal vezetett a Pécs az első felvonást követően.

Csakhogy a második tíz perc elejére sem sikerült feljavulni: közel négy perc telt el a negyedből, amikor csak két pontnál jártunk, a Pécs pedig már 15 ponttal vezetett (18-33), amikor időt kért Dragan Alekszics. A félidő végére sikerült picit zárkóznunk, így kilenc ponttal vezettek a vendégek.

A második félidőt viszont pazarul kezdtük: két Vágvölgyi-triplával nyitottunk, majd Stefan Balmazovics is betalált kintről, “Billy” trojkájával pedig már vezettünk, a meccsen először, így 44-43-nál időt kért Alekszics. Remekül működött a Balmazovics-Asbury kapcsolat, előbbi nyolc gólpassznál járt a negyed végére, miközben Brian már a 20 pontot is elérte, állva hagytuk a Pécset, 56-52-nél azonban időt kértünk, mikor szűk két perc volt még a negyedből. Végül hárompontos előnnyel fordulhattunk az utolsó tíz percre.

A negyedik negyed kis közjátékkal kezdődött, mert Andrija Csiricsnek a tábla szerint csak három faultja volt, viszont valójában négy, egykori csapatkapitányunk végül négy hibával kezdhette az utolsó játékrészt.

Éppen az ő könnyű ziccerével újra átvette a vezetést a Pécs, 66-68, de erre Asbury válaszolt. Vágvölgyinél sportszerűtlent fújtak, így Ruják büntetőivel négy pontra lépett a Pécs. Horti büntetői után 74-69-es hátrányban voltunk, négy perc volt vissza a meccsből – Diggs hármasa után pedig még messzebbre kerültünk, 69-77. Jött egy újabb pécsi hármas, majd egy eladott labda utáni ziccer, amivel eldőlt a meccs – egy perccel a vége előtt Balmazovics még szerzett egy hármast, de ez már csak arra volt elég, hogy tíz pontra visszajöjjünk, ekkor kért időt a Pécs, amely innen már nem engedte ki a kezéből a meccset, és nyerni tudott az újszegedi sportcsarnokban.

Folytatás jövő szombaton a Falco vendégeként.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Pécs 72-84 (16-29, 16-12, 26-14, 14-29)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 14. forduló. Szeged, újszegedi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Tőzsér, dr. Mészáros, Györfy (Valovics)
Naturtex-SZTE-Szedeák: Miliszavljevics 8, Wirth 2, KRAPIC 19/3, Balmazovics 8/6, ASBURY 24. Csere: Kerpel-Fronius B. 2, Vágvölgyi 9/9, Olasz. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Pécs: PONGÓ 9/3, Diggs 9/3, SMITH 20/6, Budimir 10/6, Horti 12/3. Csere: Sulovics 10, Ruják 7/3, Antóni, Csirics 7/3. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

Szrecsko Szekulovics: – Először is gratulálok a Pécsnek! Rosszul kezdtünk, nem mentek a triplák sem. A Pécs egy masszív csapat hosszú kispaddal, ennek ellenére visszajöttünk, de megint hiányzott egy pici a győzelemhez. Sajnálom ezt a meccset, mert remek hangulat volt, köszönöm a szurkolóknak a biztatást! Ez a negyedik meccsünk, amikor minimum 15 eladott labdánk van, így nagyon nehéz játszani.

Ante Krapic: – Nagyon nehéz bármit is mondani. Borzasztóan kezdtünk, 17 pontról is visszajöttünk, öt ponttal vezettünk, és úgy érzem, ez volt a kulcspont. Ekkor nem tudtunk lezárni a meccset. Remekül dolgozunk az edzéseken, sajnálom, hogy ez nem párosul győzelemmel, de bízom benne, hogy egyszer visszakapjuk ezeket a dolgokat.

Dragan Alekszics: – Nagyon jól kezdtünk, sok könnyű kosarat szereztünk az első félidőben. A folytatásban esélyt adtunk a Szegednek arra, hogy visszajöjjön a meccsbe, de aztán szigorítottunk a védekezésünkön, és úgy érzem, a hosszabb, frissebb kispadunk mellett az is döntött, hogy jobb öt percet produkáltunk a végén. Vannak még hibáink, ezeket kell kijavítanunk a folytatásban, de gratulálok a Szedeáknak is, mert jó meccset játszottak!

Pongó Máté: – Jól kezdtük a mérkőzést, utána viszont a hibáinkból felzárkózott a Szeged, hiába készültünk a gyors indításokra, ezekből szerzett pontokat ellenfelünk. Szerencsére higgadtak maradtunk, amikor előnyben volt a Szedeák, és megfordítottuk a meccset. Örülök a győzelemnek, készülünk a Kecskemét ellen.

(Fotó: Frank Yvette / Délmagyarország)