Vereséggel zártuk 2018-at

Nagy küzdelemben, a hajrában hozott rossz dobások után kikaptunk a Falco Szombathelytől.

Az idei év utolsó bajnokiját játszhattuk a Falco Szombathely ellen, szerettük volna meghálálni szurkolóink bizalmát, amit az elmúlt időszakban kaptunk a drukkerektől. Jobban kezdtek a vendégek, de sikerült fordítanunk, miután Green hármasával 17-15-re vezettünk. A kanadai továbbra is eredményesen játszott, távolról és közelről is. Hattal is vezettünk, de a Reddic vezérelte Falco nem adta fel, 37-37-nél időt kellett kérnie Andjelko Mandicsnak. A nagyszünetben négypontos hátrányban voltunk, de a játék képe alapján bizakodhattunk a folytatást illetően. Green beszórt két triplát, miközben Sulovics is tarthatatlan volt a palánk alatt, így gyorsan fordítottunk – sőt, a harmadik negyedet 15-0-s futással kezdve jelentős előnyre tettünk szert. Tartottuk a tíz pont fölötti előnyünket, egészen extra volt, amit támadásban mutatottunk, jöttek a gólpasszok és a szép támadások – miközben csak 12 pont jött a vendégektől a negyedben, így jó helyzetből várhattuk az utolsó játékrészt.

Ekkor azonban megakadt a szekerünk, pontosabban a Falcónál megérkezett a meccsbe Curry és Norfleet is: a két légiós fontos kosarak sorát szerezve hozták vissza a vendégek esélyeit. Ami viszont súlyosbította a helyzetet, az Boltics technikaija, mivel az irányítónk egy véleményes szituációt reklamálva megkapta az ötödik faultját, így a hajrára elveszítettük őt. A Falco lendületben maradt a végére, míg mi elfáradni látszódtunk – a kétes szituációkból pedig rendre a vendégek kerültek ki jól, így végül nyolc ponttal, 85-77-re nyerni tudtak az újszegedi sportcsarnokban.

Ezzel csapatunk vereséggel zárta a 2018-as évet, és 3-10-es mérleggel fejezte be az alapszakasz első szakaszát. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, Nenad Sulovics egészen remek estét zárt, 25 pontja mellé hét lepattanót és hat gólpasszt tett hozzá, 13 mezőnybeli kísérletéből 11 is a gyűrűben landolt. A pontok tekintetében a legeredményesebb Tyrell Green volt, a kanadai légiósunk 26 pontig jutott, volt még négy lepattanója is. Marko Boltics hét pontja mellé négy lepattanót és nyolc gólpasszt hozott, míg Juhos Levente 13 pontos 11 lepattanós dupla-duplát hozott a mai napon.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco Szombathely 77-85 (23-21, 18-24, 25-12, 11-28)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Győrffy, Pozsonyi, Balogh Gy.
Szedeák: BOLTICS 7, Vágvölgyi 2, GREEN 26/15, Juhos 13, SULOVICS 25. Csere: Kerpel-Fronius, Ponjavics, Révész 4. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Falco: Váradi 3, NORFLEET 18/6, Bíró, Pustahvar 3, REDDIC 32. Csere: Curry 13/9, Balmazovics 12/6, Tóth 4, Hódi. Vezetőedző: Gasper Okorn.
Kipontozódott: Boltics (36.), Green (40.)

Andjelko Mandics: – Gratulálok a Falcónak, de csapatomnak is! A harmadik negyedig irányítottuk a meccset, de aki látta a Ryan közlegény megmentését, az pontosan tudja, mire gondolok: a végén nem volt elég puskánk. A végén több tiszta dobást is hibáztunk, és hattal több labdát adtunk el, mint ellenfelünk. Elfogytunk a meccs végére, bár a végső különbség talán nem reális.

Révész Ádám: – Gratulálok a Falcónak, kellemetlen csapatuk van, nagyon agresszívan védekeznek, ezzel az elején meg is leptek bennünket. Később felvettük a kesztyűt, érzésem szerint a végjátékig kontrolláltuk a meccset. Nekünk nem volt vezérünk a végén, ellentétben a Falcóval, ez, valamint a tizenhat eladott labdánk döntött.

Bíró Olivér: – Nehezen védtük le a Boltics-Sulovics párost, de sikerült váltanunk a védekezésünkön, így fordítani tudtunk. Ellenfelünk a végén faultproblémákkal is küzdött, míg nekünk nem voltak ilyen gondjaink.

Gasper Okorn: – Tudtam, hogy nehéz meccsre számíthatunk, hiszen hét éve nem nyertünk itt, és idegenben eddig nem szerepeltünk jól. Az első félidőben remekül játszott a Szeged, nehezen tudtuk tartani ellenfelünket, Green is tisztán triplázhatott, de a második félidőben váltottunk. Győzelmünk ellenére nem lehetek elégedett a mutatott játékkal, de az utolsó tíz percet kontrolláltuk, így sikerült nyernünk. Sok sikert kívánok a Szegednek a folytatásban!

(Fotó: Kuklis István / delmagyar.hu)