Vereséggel zártuk 2022-t

Nem sikerült győztesen debütálnunk az új csarnokban.

Immáron a Pick Aréna Ludányi Márton csarnokában fogadtuk az óesztendő utolsó mérkőzésén a Zalaegeszeget: keretün ezúttal is hiányos volt, miután a régóta sérült Szatmári Zsombor mellett Milics Sztarovlah és Tyler Roberson sem tudott játszani.

Washington kosarával indult a meccs, innen azonban hamar meglépett a ZTE, de irányítónk tempójánál a Smith pontjaival felépített előnyt eltüntettük 10–10-nél. A folytatás is fordulatos meccset hozott, Kovács Ádám tempójával ismét egyenlítettünk, de Smith-t nehezen tartottuk, majd Rakicsevics triplájával a vendégeknél volt az előny tíz perc után.

A második negyedben is pontosabb volt a ZTE, mi viszont többet hibáztunk támadásban. A zalaiak csupán három eladott labdánál jártak a félidőben, ám így is sokáig szoros volt a meccs. A félidő utolsó percben azonban Osztojics előbb egy közelit, majd egy szerzett labda után egy ziccert is bedobott, így éppen a nagyszünetre volt először kétszámjegyű a hátrányunk, 36–46.

Person pontjaival ugyan igyekeztünk zárkózni, de a ZTE-nek erre mindig akadt válasza. Filipovics lépett elő, magasemberünk sorra szerezte a pontokat, viszont a ZTE remekül triplázott, amikor pedig igazán közel léphettünk volna, rendre nem sikerült betalálni, így 9 pontos hátrányból kellett volna fordítani az utolsó negyedben, 51–60.

A forgatókönyv ugyanez volt, amikor odaértünk volna ellenfelünk közelében, akkor jött egy demoralizáló hármas, az utolsó percekre pedig tovább fogyatkoztunk, miután a remek estét produkáló Filipovics megkapta az ötödik hibáját. O’Reilly előbb egy tempóval, majd egy ziccerrel növelte ismét tíz fölé a különbséget, miközben egyre kevesebb időnk maradt – innen már nem is tudtunk megújulni, hiába üldöztük végig a ZTE-t, a zalaiak extrán dobták a hárompontosokat és az elejétől fogva diktálták az iramot, így vereséggel búcsúztunk a 2022-es évtől.

Az új esztendőt TV-s meccsel kezdjük, január 6-án 20 órától a Kecskemét vendégei leszünk, a mérkőzést pedig az M4 Sport is közvetíti.

Naturtex-SZTE-Szedeák–ZTE 76–92 (22–25, 14–21, 15–14, 25–32)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 14. forduló. Szeged, Pick Aréna, Ludányi Márton sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Győrffy, Fodor, Rácz.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 19/9, Polányi, Person 17/9, Kovács Á. 8, Bognár 7. Csere: FILIPOVICS 21, Balogh, Mayer 2. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Zalaegerszeg: Trice 6/6, O’Reilly 11/3, Polster 10/6, SMITH 18/3, OSZTOJICS 13. Csere: Zsíros 6, Keller 14/12, Rakicsevics 9/9, Makkos, Csuti 2, Szalay, Simó 3/3. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.
Kipontozódott: Filipovics (37.).

Simándi Árpád: – Megérdemelten nyert a ZTE! A jelenlegi helyzetben jobb csapat, mint mi, végig kontrollálták a mérkőzést. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy felzárkózzunk, ez sajnos nem sikerült. Amikor lett volna esélyünk még közelebb lépni, akkor olyan hibát vétettünk, ami ezen a szinten nem fér bele. Több sebből vérzünk, két kulcsjátékosunkat nélkülöztük. Várjuk vissza a sérültjeinket, remélem, minél hamarabb teljes kerettel tudunk majd dolgozni és meccseket játszani. Köszönöm a szegedi közönségnek hogy megtöltötték az új csarnokunkat és jó hangulatot teremtettek, boldogabb új évet kívánok mindenkinek!

Stefan Filipovics: – Gratulálok a Zalaegerszegnek a győzelemhez! Elengedtük őket tíz pontra, innentől hátrányban játszottunk. Apróbb hibákat követtünk el, amiből ők könnyű kosarakat szereztek és jól is dobtak ma. Küzdöttünk, megtettünk, amit tudtunk, de nem tudtunk visszajönni.

Sebastjan Krasovec: – Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Szerencsések voltunk, mert a Szeged két kulcsembere is hiányzott, így egy kicsit könnyebb volt a dolgunk, még ha a meccs nem is volt könnyű. A Szeged végig küzdött, sokáig tíz ponton belül maradt. Nem becsültük le az ellenfelünket ilyen előzmények után. Megszereztük, amiért idejöttünk, most pedig csak ez számít. Fontos meccs vár ránk a Körmend ellen, de addig is boldog új évet kívánok minden szurkolónknak, kívánok egy jobb 2023-at és kevesebb energia-válságot!

Keller Iván: – Szoros meccs volt, végig ott volt a Szeged mögöttünk. Ellenfelünknek sok olyan meccse volt, amelyet kevés ponttal veszített el, nem akartuk, hogy ez épp ellenünk forduljon meg. Örülök, hogy győzelemmel zártuk az évet, és ezzel megörvendeztettük a szurkolóinkat, akik elkísértek bennünket. Örültem, hogy újra Szegeden játszhattam, sok barátom van itt, jó érzés volt itt játszani, még ha egy másik csarnokban is játszottunk. Jó hangulatú meccs volt, ahogy ez Szegeden mindig is jellemző.

(Fotó: Faragó Imre)