Vissza a bajnoksághoz

Hétfőn 18 órától a Szolnoki Olajbányászt fogadjuk.

Miután elmaradtak a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezői, a tervezettnél korábban folytatódik a bajnokság, méghozzá igencsak feszített ritmusban: hat nap alatt ugyanis három mérkőzést is játszunk.

Először hétfőn 18 órától a Szolnoki Olajbányász látogat hozzánk. Ellenfelünkel szerdán felkészülési meccset játszottunk a Tiszaligeti sportcsarnokban, amelyet a szolnokiak nyertek meg, persze, ezen a meccsen egyik csapat sem a teljes keretével szerepelt. A közel egyhónapos bajnoki szünetet megtörve ezen túl pénteken az Alba Fehérvárral játszottunk, és csak egy utolsó másodperces triplának köszönhetően kaptunk ki az Albától.

Ez viszont már bajnoki lesz, a Szolnok eddig két találkozót játszott a szezonban, a DEAC-ot legyőzték, míg legutóbb október 10-én vívott tétmérkőzést Gasper Potocnik csapata, akkor az Atomerőmű SE otthonában 66–63-ra kikapott.

Érdekesség, hogy csapatunk vezetőedzője közel egy éve, ugyanígy egy Szolnok elleni meccsel debütálhatott: Szrecsko Szekulovics 2019. december 6-án ült először a Szedeák kispadján, akkor a Szolnok 90–69-re nyerni tudott az újszegedi sportcsarnokban.

– Nagyon vártam már erre a pillanatra, hogy újra játszhassak. Napról-napra jobban érzem magam, már nem kell sok ahhoz, hogy újra olyan legyek, mint régen. Nagyon kemény hónap előtt állunk, az Olaj egy nagyon fizikális csapat, hazai pályán szeretnénk nyerni a Szolnok ellen is, de annyi külső tényező van, hogy nehéz esélyeket latolgatni, de jó munkát végeztünk, és készen állunk erre a nehéz meccsre – mondta a találkozó előtt Wirth Ádám, csapatunk sérülésből visszatérő játékosa, aki az edzőmeccseken már újra ott lehetett a társakkal a pályán.

A hétfőn 18 órakor kezdődő mérkőzés a járványügyi szabályozások értelmében zártkapus, a mindiGo TV közvetíti a találkozót.

(Fotó: Kuklis István / Délmagyarország)