Visszajöttünk, de nem sikerült a győzelem

A korai hátrányunkat ledolgoztuk, de a Körmend nyerte a pótolt meccset.

Visszatérhetett csapatkapitányunk, Kerpel-Fronius Balázzsal a sorainkban fogadtuk az immáron Kocsis Tamás által vezetett Körmendet.

Nehezen találtuk a ritmust az első percekben, amikor is több eladott labda jellemezte a játékunkat, a Körmend pedig megbüntette ezeket, és a negyedik percben már 10 ponttal vezetett, időt is kértünk 2–12-nél. Ezt követően sem lett sokkal jobb a helyzet, tíz pont környékén volt a hátrányunk.

A második negyedben azonban megkezdtük a felzárkózást, és egyre közelebb lépdeltünk ellenfelünkhöz, nagyban köszönhetően a lepattanózásnak, a Bognár–Roberson kettős rengeteg labdát szedett, és nem is bírtak velük a körmendiek. Doktor sportszerűtlenje után már csak négy pont volt a hátrányunk a félidő felénél, de Balogh Szilárd kosarát nem adták meg a sporik – helyette Doktor dobott egy dudaszós hármast, egylabdás különbség helyett hét pont a hátrány, 24–31. Pontosabb lett a támadójátékunk, nem szórtuk el a labdákat, Person betörése után pedig a szünet előtti percben sikerült is egyenlítenünk 33–33-nál. Sőt, Sztarovlah büntetőivel már a vezetést is átvettük, majd a félidőt Filipovics kosara zárta, négy ponttal vezettünk a nagyszünetben.

Person ismét be tudott kígyózni a palánk alá, kosarával már hét ponttal vezettünk a harmadik negyed felénél, amikor időt kért a Körmend, 46–39. Ezt követően viszont visszaengedtük az ellenfelünket, az utolsó negyed így egypontos előnyünkről indulhatott.

A Körmend pontosabb volt távolról, miközben az első triplánkat csak az utolsó negyed közepén jegyeztük: igaz, ekkor nagyon kellett, mert Washington trojkája után 64–66-ra zárkóztunk fel. Mindkét oldalon akadtak hibák, de ebből a szoros helyzetből a Körmend tudott meglépni, miután Chambers volt eredményes távolról, a 75–71-es hátrányt eredményező dobás előtt azonban egy igencsak véleményes ítélet után támadhatott a Körmend. Innen már az idő is szorított bennünket, a Körmend pedig az extrán játszó Chambers ziccerével lezárta a meccset: a 11 kihagyott büntető és a rossz távoli dobások mellett is volt esélyünk a győzelemre a Körmend ellen, ám végül a vasiak örülhettek.

Folytatás szombaton a Falco otthonában.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Egis Körmend 74–79 (11-21, 28-14, 17-20, 18-24)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 3. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Győrffy, Farkas, Györfy.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 19/6 Polányi, SZTAROVLAH 12, BOGNÁR 11, ROBERSON 19. Csere: Filipovics 2, Person 4, Balogh Sz. 5, Kerpel-Fronius 2, Mayer. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Körmend: CHAMBERS 31/12, Parrish 12/6, Ferencz 4, Moore 11/6, Cakarun 12. Csere: Balogh M., Kiss M., Omenaka 6, Doktor P. 3/3. Vezetőedző: Kocsis Tamás.

Simándi Árpád:Gratulálok a Körmendnek a győzelemhez! Elképesztő negatív szériában vagyunk, koncentrációs problémáink is vannak, és továbbra is hullámzó a játékunk. Visszajöttünk a meccsbe, és periódusokban megmutattuk, hogy tudunk kosárlabdázni. Keressük az okokat, hogy miért alakulnak így a végjátékok. Úgy dobtunk 74 pontot, hogy rengeteg kihagyott büntetőnk volt, két sikeres hárompontoskísérletünk volt és ismét temérdek labdát eladtunk. Védekezésben mindent megtettünk, de ebből a negatív szériából nem tudunk kijönni. Fel kell emelnünk a fejünket, még keményebben kell dolgoznunk, és akkor jönnie kell a sikereknek is.

Balogh Szilárd:Nehéz bármit is mondanom egy ilyen meccs után. Hazai pályán nem véthetünk ennyi hibát, gondolok itt a büntetőkre, az eladott labdákra, vagy arra, hogy alig volt hárompontos kísérletünk. Ezeket mindenképpen javítanunk kell, ha nyerni szeretnénk. Ismét voltak jó periódusaink, de a végjáték nem úgy jön ki, ahogy mi szeretnénk. Azon kell dolgoznunk, hogy 40 percen keresztül élesek legyünk, mert ma is megmutattuk, hogy tudunk kosárlabdázni, de ezt ki kell tolnunk 40 percre. Köszönjük a szegedi szurkolók biztatását!

Kocsis Tamás: – Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert két alapemberünk hiányában óriásit küzdöttek ma. Az U23-as játékosokkal kellett őket pótolni, de aki ma pályára lépett, az kihasználta a perceit. Egy edzőváltás mindig kétélű fegyver, most mi ebből jól jöttünk ki. Nagyon fontos győzelem volt ez a csapatnak ahhoz, hogy visszajjöjön a hitünk. A mostani bajnokságban egy idegenbeli siker duplán számít, azt gondolom, a végelszámolásnál is sokat fog számítani, hogy ma itt tudtunk nyerni. Sok időnk nincs a gyakorlásra, a Szolnok elleni meccs egy más kategória lesz, de megpróbálunk ott is nyerni. Még fontosabb, hogy azok a dolgok, amiket elkezdtünk gyakorolni, még jobban menjenek, mint a mai napon. Gratulálok a csapatomnak, a Szegednek sok sikert a folytatásban!

Ferencz Csaba:Jól kezdtük a meccset, sikerült egy tízpontos előnyt kiharcolni. A Szeged szépen visszajött a meccsbe, a végéig fej-fej mellett haladtunk. Úgy érzem, végig nagyon jól küzdöttünk, ennek is köszönhettük a győzelmünket, valamint Chambers egyéni extra teljesítményének. A Szeged nagyon sok támadólepattanót szedett, ezen javítanunk kell. Egyik csapatnak sem könnyű a dolga egy edzőváltás után. Sokmindent köszönhetünk Antonisznak, sokat köszönhetünk neki és jó volt vele együtt dolgozni, de valami nem működött. Tomi hozott pár változtatást, ami javarészt működik, de nagyon sok munka vár még ránk. Megtettük az első lépést a felé, hogy kijöjjünk a gödörből, gratulálok Tominak az első sikerhez vezetőedzőként!

(Fotó: Karnok Csaba)