Visszavágnánk a Pécsnek

 

Szerdán jön a középszakasz első hazai mérkőzése: a Pécs érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Vereséggel kezdtük a középszakasz küzdelmeit, miután idegenben ugyan egy félidőn keresztül szoros meccset játszottunk, de végül nem tudtuk legyőzni a Zalaegerszeg csapatát. A bajnokság második szakasza feszített tempóval zajlik, a szombati meccs után szerdán máris itt az újabb feladat, az a Pécs érkezik hozzánk, amelyet az alapszakaszban nem tudtunk legyőzni. Idehenben nyolc (75-67), míg hazai pályán hét ponttal (81-88) kaptunk ki a PVSK-tól, így van miért revansot vennünk a középszakasz második fordulójában. Szerdai ellenfelünk győzelemmel kezdte a középházat, odaha nagy csatában, 94-91-re győzték le a Kaposvárt.

A pécsiek vezére idén az amerikai irányító, Jabril Durham, aki a bajnokság legjobb assziszt-átlagával rendelkezik (7.69), mellette pedig egy 15.81-es pontátlagot hozott össze az alapszakasz során. Ahhoz, hogy szerdán legyen esélyünk nyerni, mindenképpen ki kell kapcsolnunk a játékból a baranyaiak egyesét – az idegenbeli meccsen például 29 pontot, hét lepattanót és négy gólpasszt jegyzett Durham, nagy szerepet vállalva ezzel a Pécs októberben aratott győzelmében.

A két csapat között három győzelem különbség van a szerdai találkozó előtt, amennyiben a Pécs harmadjára is legyőzne bennünket, akkor már szinte behozhatatlan előnyre tenne szert, hiszen öt meccsel a középszakasz vége előtt négy győzelemmel számolna többet, mint csapatunk. Persze, nem is biztos, hogy a hatodik helyen álló gárdát kell néznünk a rájátszásért folytatott küzdelem során, de a nyolcadik Paks is két győzelemmel áll jobban (és egy meccsel kevesebbet is játszott, mivel az atomvárosiak kezdtek szabadnappal), de roppant nehéz lenne visszahozni a hátralvéő öt meccsen azt a hátrányt, amit egy esedleges szerdai vereséggel szednénk össze.

A Naturtex-SZTE-Szedeák – Pécsi VSK-VEOLIA mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban.