Visszavágni a fájó vereségért

A Paks otthonában folytatjuk a bajnokságot.

Másfélhetes pihenőt követően szombaton az Atomerőmű SE vendégei leszünk a bajnokság 16. fordulójában.

Az ASE elleni októberi hazai, M4 Sport által is közvetített mérkőzésen fájó vereséget szenvedtünk, hiszen egyetlen ponttal, 63-64-re kaptunk ki, úgy, hogy az utolsó dobás a miénk volt, viszont mivel kimaradt, így a Paks örülhetett a győzelemnek. Ellenfelünk nyolc győzelemmel és hét vereséggel a tabella hatodik helyéről vághat neki a meccsnek, a legutóbbi játéknapon idegenben magabiztosan győzték le a TF Budapest csapatát. (69-93)

Ellenfelünkhöz két új légiós is csatlakozott, közülük Julian Norfleet ismerős lehet, hiszen nem is olyan régen, december végén még a Faclo Szombathely színeiben játszott ellenünk, szombaton azonban már paksi színekben fut ki a parkettre. A paksi keret ötödik légiósa, a szintén amerikai LaDontae Henton éppen ellenünk debütálhat, a 27 éves, 198 centiméteres, 3-4-es poszton bevethető légiós az NBA G-league-ből érkezik az immáron Schmidt Béla vezette csapathoz.

A két csapat legutóbbi három egymás elleni meccsét egyaránt a Paks nyerte – viszont az ezt megelőző három találkozó egyaránt a mi sikerünkkel végződött, többek között 2018 februárjában 78-76-ra tudtunk győzni az atomvárosban.

A középház eléréséhez szükségünk lesz a bravúrokra is, hiszen a forduló előtt a tizedik Sopron és a kilencedik Kecskemét is három győzelemmel gyűjtött többet nálunk. A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Földházi Tamás, Frányó Péter és dr. Mészáros Balázs vezeti, míg ellenőrként Bernát András működik közre.

(Fotó: Kuklis István)

Vágvölgyi Ákos így nyilatkozott a találkozót megelőzően!