Visszavágott a Debrecen

A második negyedbeli hibáinkat megbüntette a DEAC.

Közvetlenül a találkozó előtt belázasodott Juhos Levente, így csapatkapitányunk kihagyta a DEAC elleni idegenbeli meccset, mellette Révész Ádám hiányzott Andjelko Mandics keretéből.

Tyrell Green büntetői jelentették az első pontokat a meccsen, amire korábbi játékosunk, Tomiszlav Ivosev válaszolt először a hazaiak oldaláról. Ezt Alekszandar Ponjavics két, valamint Green triplái követték – így ötpontos előnyt építettünk ki. 12-17-ről azonban két gyors akcióval egyenlített a DEAC, így egy negyed után döntetlent mutatott az eredményjelző.

A hazaiak 21-20-nál vezettek először a meccsen a második negyed elején, és mivel egy 9-0-s futást produkáltak, köszönhetően Polyák László triplájának, Andjelko Mandics időt kért három perccel a negyed kezdetét követően, 26-20-nál. Gólcsendünket Nenad Sulovics törte meg, majd Marko Bolticstól is egy tripla, így nem engedtük távolra a Debrecent. (26-25) Ekkor azonban sorra jöttek a hibák támadásban, amit a debreceniek kihasználtak, a félidő második felében 17 hazai pontra mindössze Boltics büntetője érkezett, így tetemes előnyt szerzett a nagyszünetre a DEAC. (43-26)

A második félidő első perceiben tovább növelte előnyét a DEAC, egy eladott labdát követően Ivosev ziccerével már húsz pont fölé nőtt a különbség (52-31) A negyed végén két gyors indítással legalább húsz alá be tudtunk jönni, de az utolsó szó a játékrészben Manigaté volt. (64-45) A negyedik negyedben érkeztek a fiatalok, csupán Nenad Sulovics maradt a kezdőötösből a pályán: ekkor sikerült tíz pont környékére letornázni a hátrányunkat, ám végül 12 ponttal, 83-71-re kaptunk ki a DEAC vendégeként.

Mezőnyből pontatlanul dobtunk ezen az estén, ez pedig döntő volt a debreceni találkozót illetően – javítási lehetőség jövő héten pénteken,február 8-án az Alba Fehérvár ellen lesz az újszegedi sportcsarnokban.

DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák 83-71 (17-17, 26-9, 21-19, 19-26)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 18. forduló. Debrecen, 1000 néző. Vezette: Pálla, Tőzsér, Minár.
DEAC: Dugat 12, Manigat 13/6, Boriszov 6, Ivosev 17/3, Amigo 14. Csere: Bognár 9, Polyák 7/3, Omenaka 2, Tóth 3, Kozák, Velkey. Vezetőedző: Berényi Sándor.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Boltics 8/3, Vágvölgyi 3/3, Green 11/6, Ponjavics 11/6, Sulovics 14. Csere: Wirth 5, Bonifert 2, Kerpel-Fronius 12/3, Mike 2, Goldring 3, Varga, Szatmári. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Andjelko Mandics: – A második negyedben eldőlt a meccs, ekkor mindent kihagytunk, a Debrecen viszont könnyű kosarakat dobhatott. Nem tudtuk megvalósítani azt, amire a meccs előtt készültünk, hiányzott Juhos Levente, főleg a magasabb szerkezetben játszó Debrecen ellen.

(Fotó: deacbasket.hu)