Visszavágott a Körmend

Fájó vereséget szenvedtünk hazai pályán az Egis Körmendtől.

Három hét elteltével ismét az Egis Körmend volt az ellenfelünk, ám míg legutóbb a magyar kupa negyeddöntőjében, addig most a bajnokságban találkoztunk a vasiakkal.

Hat körmendi ponttal kezdődött a meccs, majd Ryan Woolridge szerezte az első pontjainkat. Bár 12–12-nél, és a folytatásban többször is utolértük ellenfelünket, de a vezetést sokáig nem sikerült átvenni, mert döntetlen állásnál mindig a vendégek tudtak hozzászólni a meccshez. Az első negyedet Durázi triplája zárta le, 21–25.

A második negyedben 30–29-nél végre megtört a jég, Noah Locke kosarával sikerült átvennünk a vezetést. Igaz, csak időlegesen, mert a Durázi és Djogo vezette vendégek ismét magukhoz ragadták az előnyt. Bő három perccel a nagyszünet előtt azonban újra nálunk volt a vezetés, Locke tempója után 39–37-re vezettünk, amikor időt kért a Körmend. Mucza büntetőjével öt ponttal vezettünk a félidő hajrájához közelítve (42–37), majd egy perccel később Balogh betörése és Bailey tempója után már hét volt az előnyünk, 48–41-nél ismét időt kért Kocsis Tamás. Innentől azonban csak büntetőkből voltunk eredményesek, Takács faultja után Locke állhatott oda háromszor a vonalra, és légiósunk biztos kézzel értékesítette mindhármat, így bár zárkózott a Körmend, de a nagyszünetben 52–48-ra vezettünk.

Brendan Bailey kosarával kezdődött a második félidő, majd Bognár dobott be két büntetőt, 56–48. Durázi szerezte a vendégek első pontjait, majd Woolridge maradt lent a földön, irányítónk nem tudta folytatni a játékot. Bailey, majd Locke pontjaival viszont sikerült kétszámjegyű előnyre szert tenni a 24. percre, 62–52-nél kértek időt a vendégek. Egy eladott labda után Durázi kosarával ugyan tízen belülre jött a Körmend,de Mucza Tamás szerzett egy kettő plusz egyet, 65–54. Szűk három perccel a negyed vége előtt azonban Djogo közelijével öt pontra jött fel a Körmend, ekkor kért időt Nikola Lazics, 67–62. Djogo triplájával egylabdára jött fel a Körmend, és bár Zsíros visszadobta, de Morgan is bedobta távolit, 70–68 a negyed utolsó percére fordulva. Takács ugyan kiegyenlített, de pár másodperc alatt végigrobogtunk, és Bognár zsákolásával előnyből várhattuk az utolsó tíz percet, 72–70.

Ami hullámzó játékot hozott, ebből pedig a Körmend került ki jobban: 81–85-nél Locke fontos triplájával egy pontra jöttünk vissza, de a vezetést nem tudtuk átvenni, Durázi kosarával folytatódott a meccs. Két és fél perccel a vége előtt 86–89-es hátrányban voltunk, majd Takács dobott be két büntetőt, 86–91-nél kértünk időt. Djogo triplájával folytatódott a meccs, így az utolsó percre fordulva nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Bailey ugyan értékesített egy közelit, de 43 másodperc maradt az órán, amikor hatpontos hátrányban voltunk a körmendiek időkérésénél, 88–94.

Balogh közelije után Basic csak egyet dobott be a vonalról, de csapatkapitányunk újabb betörése után nem esett be a labda, ellenben Takács büntetői igen. Zsíros dobott egy hármast, de Basic bedobta mindkét büntetőjét, és végül négy ponttal, 95–99-re kaptunk ki hazai pályán.

A bajnokságban most két és fél hét szünet következik, legközelebb március másodikán az NKA Universitas Pécs vendégei leszünk.

SZTE-Szedeák–Egis Körmend 95–99 (21–25, 31–23, 20–22, 21–29)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 21. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Kapitány, Ádám, Kovács N.
SZTE-Szedeák: Woolridge 15, Locke 19/6, Cohill 4, Bailey 12, Lake 2. Csere: BOGNÁR 20, ZSÍROS 13/9, Balogh 6, Mucza 4. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Egis Körmend: BASIC 18/6, Morgan 15/9, Takács K. 14, DJOGO 19/9, DURÁZI 28/3. Csere: Ferencz 3/3, Doktor P. 2, Kiss M. Vezetőedző: Kocsis Tamás.
Kipontozódott: Zsíros (40.), ill. Ferencz (38.).

Nikola Lazics, a Szedeák vezetőedzője:Nagyon nehéz valamit mondani… Kilencvenkilenc pontot dobott a Körmend, ez hazai pályán nehezen fér bele, modern kosárlabda ide vagy oda. Védekezés és kommunikáció nélkül nehéz játszani. Vezettünk ugyan több mint tíz ponttal, de ez a mai kosárlabdában tulajdonképpen semmi. Volt, amikor jó ritmusban játszottunk, jól védekeztünk, így volt esélyünk könnyű pontokat szerezni, de később a védekezésünk nem működött. Jó ritmusban játszott a Körmend, és problémánk volt a zóna ellen. Tudom, hogy ez az én felelősségem, vállalom is, nem kérdés. Mindenki azt kérdezi, Lake miért nem játszott – azért, mert a Körmend sokkal gyorsabban játszott. Woolridge bokasérülést szenvedett. Nem jól reagáltunk, így ismét hazai pályán szenvedtünk vereséget, de hangsúlyozom, ez az én felelősségem. Sajnálom, mert fontos mérkőzés volt ez számunkra, rossz szériában vagyunk. Köszönöm a közönség támogatását a mai napon is!

Zsíros Péter, a Szedeák játékosa: Nagyon nehéz szavakat találni, dühös vagyok, mert ez a meccs hozható lett volna! Hasonlított a Kecskemét elleni meccsünkhöz a mai meccs, de nem tudtuk kihasználni azt, hogy centerposztról két játékosa is hiányzott a Körmendnek. A végén a lepattanócsatát nem tudtuk uralni, kései váltások voltak, ezeket pedig sorra megbüntette a Körmend.

Kocsis Tamás, a Körmend vezetőedzője:Nagyon-nagy gratuláció a játékosaimnak, akik három nap alatt tudtak alkalmazkodni a helyzetünkhöz. Igaz, az egész szezonunk ilyen, nem volt újdonság, hogy hiányzik két fontos játékosunk. Nagyon nehéz nyerni Szegeden, a legmagasabb szinten lehet beszélni a játékosaimról. Nagyon örülünk a sikernek, nagyon fontos győzelem volt számunkra. Most van időnk összeszedni magunkat, így nekivághatunk a tavasznak. Mielőbbi jobbulást kívánunk Ryan Woolridge-nak!

Durázi Krisztofer, a Körmend játékosa:Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, egész héten sok problémánk volt, két, a kezdőötösünkből fontos játékosunkat kellett ma nélkülöznünk. Egész héten próbáltuk azokat a dolgokat gyakorolni, amik itt működhetnek Szegeden. Úgy érzem, ez sikerült is, és voltak ugyan nehézségeink a lepattanókban, de negyven percig a maximumot nyújtottuk, ennek köszönhető a siker. Szeretném megköszönni a szurkolóinknak, akik ilyen messzire is elutaztak, és biztattak bennünket!

(fotó: Kamenik Balázs)