Visszavágtunk a Paksnak

Zsinórban az ötödik mérkőzésünket nyertük meg.

Ezúttal is Tyler Roberson nélkül léptünk pályára, centerünk nélkül fogadtuk az Atomerőmű SE-t.

A vendégek kezdték jobban a meccset, sok dobást hibáztunk, miközben a Paks már a harmadik tripláját jegyezte, 3–11-nél kértünk időt. A folytatásban sem állt össze a védekezésünk, 12 pontos hátrányban is voltunk 11–23-nál. Innen azonban elkezdtünk kapaszkodni a második negyedben, egyre több lepattanót szedtünk, és jobban ment a dobás is: Kassim Nicholson támadólepattanója után tett vissza egy labdát, amivel már csak egy pont volt a hátrányunk, 31–32. Washington hármasával egyenlítettünk 34–34-nél, majd Carter ziccere után először vezettünk a meccsen, 38–36.

Carter három pontja nyitotta a második félidőt, ugyan felezett a vonalról, de a lepattanó után a közelit bedobta légiósunk. Atkinson kettesére Bognár kintről válaszolt, 52–44. Carter újabb közleijével a negyed felénél tíz ponttal vezettünk, 56–46-nál időt kértek a vendégek. 15 ponttal is vezettünk, végül Buckinghamé volt a negyed utolsó megmozdulása, amivel tízen belülre jött a Paks, 71–62-ről jöhetett az utolsó tíz perc.

Washington passza után Nicholson húzta be az alley-oopot, majd Filipovics büntetőzött hibátlanul, így újra több mint tízzel vezettünk, 75–62. Washington triplája, majd Filipovics középtávolija után már a húszat is súrolta az előnyünk, 80–62. Nicholson egymás után nyolc pontot szerzett, harmadik trojkájával lett meg a húszpontos előny, 88–66. Kovács Ádám is betalált kintről, 93–69, amikor négy és fél perc volt hátra. A hátralévő időben már a fiatalok kaptak főszerepet, a végjátékban már csak magyar játékosok voltak a pályán – végül 21 ponttal, 95–74-re nyertünk, ezzel a szezonban három elszenvedett vereség után legyőztük a Paksot, és zsinórban az ötödik győzelmünket arattuk.

Szombaton a 2022-23-as idény utolsó hazai meccse következik, 18 órától a Kaposvár lesz az ellenfelünk.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Atomerőmű SE 95–74 (16–26, 30–16, 25–20, 24–12)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, alsóházi rájátszás, 8. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Goda, Jakab, Sörlei.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 11/6, Person 8, Polányi 3/3, NICHOLSON 27/9, Bognár 15/3. Csere: Filipovics 9, Balogh 4, Carter 15, Kerpel-Fronius, Kovács Á. 3/3, Csornai, Mayer.
Paks: EDWIN 20, Pajor, Gulyás 13/9, Buckingham 11/6, ATKINSON 14. Csere: Frank 4, Csizmadia 2, Kékesi 6, Taiwo 4. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Nikola Lazics: – Gratulálok a fiúknak! Rosszul kezdtünk, majd a második negyedben sokkal jobban védekeztünk, könnyű pontokat szereztünk gyors indításokból. A második félidőben kontrolláltuk az eredményt, és megérdemelten nyertünk, Köszönöm a szurkolók segítségét! Szeretnénk nyerni az utolsó hazai meccsünkön is.

Stefan Filipovics: – Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy szerdán is kijöttek a csarnokba, és így jó hangulatú mérkőzést játszhattunk. Remélem, szombaton is kilátogatnak majd az utolsó hazai mérkőzésünkre. Gratulálok a csapatomnak, összeszedtük magunkat a szezon végére, szeretnénk megnyerni az utolsó hazai meccsünket is.

Csirke Ferenc: – Gratulálok a Szegednek! Jól kezdtük a meccset, extrán dobtunk, nem is tudom, mikor dobtunk így az első negyedben, a Szeged pedig rosszul kezdett. Később a Szeged elkezdte szedni a támadólepattanót, amiben a legjobb volt az alapszakaszban, 16 pontot kaptunk támadólepattanók után az első félidőben. Nem ledomináltak minket, hanem a guruló labdákat összeszedte ellenfelünk, így pedig fájóbb, mert ezeket a labdákat össze kell szedni, bármekkorák vagyunk. Atkinson is megsérült, a második félidőre elfogytunk fizikálisan, a Szeged pedig elkezdett extrán dobni, a támadólepattanók és ez okozták együtt a nagyobb különbséget. Az utolsó hazai meccsünket szeretnénk megnyerni az Oroszlány ellen, remélem, legalább a mai játékosok közül mindenki egészséges lesz.

Kékesi Kolos: – A mérkőzés második felében fizikálisan és mentálisan is legyőzött minket a Szedeák, de örülök, hogy az első félidőben meccsben tudtunk maradni.

(Fotó: Gémes Sándor)