Visszavágtunk a Sopronnak is

A Paks után a Sopronnak is visszavágtunk a korábbi vereségért, tovább élnek az álmaink a rájátszást illetően.

Ryan Woolridge ugyan már ott lehetett a társakkal, de a péntek esti, soproni meccsen sem volt teljes a keretünk, hiszen Noah Locke a csütörtöki edzésen szenvedett bokasérülést, így légiósunk hiányzott az SKC elleni meccsről.

Nichols duplája jelentette a meccs első kosarát, amire Bognár Kristóf válaszolt a részünkről. Hét soproni pontra Bailey büntetői következtek, majd Nichols és Woolridge kosárváltása után voltunk hárompontos hátrányban, 11–8. Sidibe majd Nichols is bedobott egy-egy triplát, e között csak Lake kettese érkezett, így 17–10-re vezetett a Sopron, amikor időt kértünk a negyed felénél. Woolridge négy pontjával, majd Zsíros büntetőivel 20–16-ra jöttünk fel a hetedik percre, sőt, Bognár tempójával egy labdásra csökkentettük a különbséget, 20–18. Griffin viszont a hazaiak negyedbeli negyedik hármasát jegyezte, majd egy ötpontos akcióval egyenlítettünk, hiszen Woolridge ugyan kihagyta a plusz egyet a kosara után, de a lepattanót megszerző Zsíros hármasával egalizáltunk, 23–23 a nyolcadik percben, amikor időt kért a Sopron. Bognár hármasával átvettük a vezetést, majd Zsíros is bedobott egy triplát, mi több, faulttal együtt tette ezt – bedobta a büntetőjét, 30–23-ra vezettünk, majd Nichols közelije zárta az első tíz percet.

Nichols büntetőire Bailey emberről dobott egy középtávolit, majd egy labdaszerzés után Mucza ziccerezhetett, 27–34. Négy perc elteltével Bailey tempója után az addigi legnagyobb, nyolcpontos előnyünk volt, 40–32-re vezettünk, amikor időt kértek a hazaiak. Lake kettesével kétszámjegyűvé vált az előnyünk, majd Zsíros a sarokból bevágott egy újabb triplát, 45–32 nekünk. Bailey újabb szerzett labdája után büntetőzött hibátlanul, ami után 15 ponttal álltunk jobban, 32–47. Két perccel a nagyszünet előtt 38–49-re jött fel a Sopron, amikor időt kértünk. Megálltunk támadásban, Sidibe triplája után hat pontra olvadt az előnyünk, a 11–0-ás futást Lake támadólepattanó utáni kosara törte meg. Szülinapos centerünk a plusz egyet is rátette, 45–52, de a félidő utolsó támadása a Soproné volt – Nichols dudaszós távolijával négy ponttal, 52–48-ra vezettünk.

Bailey hármasa nyitotta a második félidőt, majd Nichols kosara után ismét Bailey volt eredményes, 50–57. Lake támadólepattanója után volt eredményes, kilenccel vezettünk, 52–61-nél jött a soproni időkérés. Bailey büntetői után ismét kétszámjegyű volt az előnyünk 52–63-nál, de nem sokkal később csak öt maradt ebből, miután Woolridge második támadófaultját reklamálva Simándi Árpád kapott technikait, majd Nichols dobott egy közelit, 58–63-nál kértünk időt. Bognár büntetői, majd Woolrige közelije után azonban ismét visszakúszott tízre az előnyünk, sőt, Woolridge triplájával 71–58-ra vezettünk, amikor időt kértek a hazaiak. Mucza büntetőivel újra 15 pont volt az előnyünk, sőt, Bailey hármasa után az addigi legnagyobb, 16 pontos előnyünk állt be, 62–78. Az óra miatt egy hosszabb közjáték következett a negyed utolsó két perce előtt, ebben négy soproni pont született, 66–78-ról jöhetett az utolsó negyed.

Sidibe közelijére Bailey triplája érkezett, így nem engedtük tízen belülre ellenfelünket, 68–81. Zsíros negyedik triplájával visszaállt a 15 pontos előnyünk öt és fél perccel a vége előtt, 74–89. Bő négy perc volt vissza, amikor Lake két kosara után 93–78-ra vezettünk, időt kért a Sopron. Molnár kettő plusz egyével kilencre, majd Csendes triplájával hat pontra jött fel az SKC – de jött Bailey újabb trojkája, viszont Nichols is bedobta kintről, 90–96-ról jöhetett az utolsó két perc. Griffin kapta meg az ötödik hibáját, Bailey pedig magabiztosan büntetőzött – Nichols hármasával viszont 93–98-ról jöhetett az utolsó perc. Lake kosarával értük el a száz pontot, Nichols három büntetővel felelt erre, 96–100, bő fél perc az órán. Fazekas hármasa lejött, majd Bailey állhatott oda a vonalra: mindkettőt bedobta, így 102–96-ra nyertünk Sopronban!

Tizennyolc triplakísérletünkből tízet is bedobtunk, Brendan Bailey és Zsíros Péter egyaránt négyszer volt pontos kintről: sőt, Zsír hatból négyett bevágott távolról, de a kiváló teljesítményeket hosszan sorolhatnánk, hiszen Bailey 29 pontja mellett Ryan Woolridge és De’Quon Lake (akit így győzelemmel köszönthettünk szülinapján) is dupla-duplát ért el, sőt, Ryan a tripla-duplához is közel járt, de Bognr Kristóf 14 pontja és hat lepattanója is nagyon fontos volt, miképp Mucza Tamás hat gólpassza és hat pontja is.

Az alapszakasz utolsó fordulójában a DEAC-ot fogadjuk jövő szombaton, 18 órától.

Sopron KC–SZTE-Szedeák 96–102 (25–30, 23–22, 18–26, 30–24)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 25. forduló. Sopron, 1000 néző. Vezette: Cziffra, Frányó, Németh.
Sopron: NICHOLS 37/15, Meszlényi 3/3, Sitku 2, Griffin 17/3, MOLNÁR M. 14. Csere: Fazekas 3/3, Sidibe 14/6, Csendes 6/6, Schöll, Polster. Vezetőedző: Gasper Potocnik.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 15/3, Cohill, BAILEY 29/12, Bognár 14/3, LAKE 19. Csere: Mucza 6, Mayer, Balogh 2, ZSÍROS 17/12. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Kipontozódott: Griffin (39.).

Simándi Árpád: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, büszke vagyok a srácokra, hiszen Sopronban mindig nagyon nehéz nyerni. Gratulálok a hazaiaknak, hiszen tizenöt-tizenhat pontos hátrányban sem adták fel. Gratulálok a csapatomnak, hiszen ezzel megmaradt az esélyünk a play-off elérésére, büszke vagyok rájuk!

(Fotó: Kamenik Balázs)