Zalában kezdjük a középszakaszt

 

Jöhet a szerda-szombat ritmus, és az öldöklő harc a play-offért.

Szerdán véget értek az alapszakasz küzdelmei, azonban nincs megállás, hiszen hétvégén már a középszakasszal folytatódnak a küzdelmek. Csapatunk a középházban folytathajta a Paks, a Zalaegerszeg, a Pécs és a Kaposvár társaságában, az első fordulóban pedig a ZTE-hez látogatunk. A zalaiak 13 győzelemmel és 13 vereséggel zárták a bajnokság első felét, az alapszakaszban pedig mindkét együttes a saját pályáján vívott meccset nyerte meg a másikkal szemben: az újszegedi sportcsarnokban egy roppant sima meccsen 87-68-ra nyertünk, míg a ZTE otthonában 81-69-re kaptunk ki.

Egyre élesebbé válik a bajnokság, hiszen a középszakasz végén, a középházi együttesek közül két együttes lemarad a rájátszásról. A középszakasz kezdetén két győzelem az előnye a Paks-ZTE-Pécs triónak csapatunkkal szemben, így már az első forduló kiemelt hatással bírhat a későbbieket illetően, hiszen a különbség vagy háromra nő, vagy egyre csökken. Ellenfelünkben mindenképpen kiemelhető Ivica Radic, a horvát center 7.92 lepattanót átlagol, amivel nyolcadik a bajnokság ranglistáján, e mellett pedig igen ponterősen is játszik – 17.76-os átlaga az NB I harmadik legjobbja jelenleg.

Szerdán kiválóan játszottunk a MAFC ellen, és ahhoz, hogy bravúrt arassunk, és nyerjünk a ZTE otthonában, valami hasonlóra lesz szükségünk majd szombaton is – Marko Boltics egészen kiválóan osztogatott, míg Josh Fortune távolról és közelről is eredményesen játszott, a zalai győzelemhez azonban mindenkitől szükség lesz a jó teljesítményre. A bajnokság mostantól heti két meccsel folytatódik, szerdán már újabb mérkőzés vár ránk a Pécs ellen hazai pályán, így ezt az igen feszített tempót bírnia kell annak, aki ott szeretne lenni a legjobb nyolc között.

A Zalakerámia-ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák mérkőzést szombaton rendezik a zalaegerszegi városi sportcsarnokban.