Zsinórban hatodjára nyertünk

Sopronban is győzni tudtunk, megvan a tizedik győzelem a bajnokságban.

A Sopron ugyan a meccs előtt bejelentette új centerét, James Padgett viszont még nem lépett pályára ellenünk szerda este ; keretünkből Wirth Ádám hiányzott.

Brown hármasa nyitotta a meccset, amire Jackson válaszolt: ezt követően kontrollálni tudtuk a meccset, és csak Thompson utolsó másodpercben beesett triplája miatt nem vezettünk tíz perc után, 17-17. A Soproné volt a második negyed eleje, át is vette a vezetést a hazai csapat, azonban 28–29 után gyors öt pont érkezett tőlünk, 33–29-nél már a hazaiak kértek időt. A félidő vége azonban a miénk lett: Jackson kapott technikait, amivel a negyedik hibáját gyűjtötte be, majd a reklamáló hazai edző, Kosztasz Flevarakisz is technikait kapott. Ezt kihasználva, majd egy gors labdaszerzés után hét pontra léptünk meg, 38–31. Végül hatpontos előnnyel zártuk az első félidőt úgy, hogy tizenkét eladott labdánk is volt az első két negyed során.

Jobban kezdte a harmadik negyedet a Sopron, 5–0 után azonban megjöttek a kosarak nálunk is. A gyorsabb, rohanósabb játékból egyértelműen jobban jöttünk ki, Govens Darrin kettő plusz egyes akciója után először volt kétszámjegyű a különbség, jó helyzetből várhattuk az utolsó negyedet.

A Sopron ugyan tízen belülre visszajött, de Govensre nem volt válasza a hazaiaknak, a meccsbe visszatérő Dickey pedig fontos pontokkal jelentkezett. Védekezésben nagyon feszesen játszottunk, megakadt a Sopron támadásban, Dzseletovics közelije után pedig úgy tűnt, el is dőlt a meccs, 75–61 ; főleg, hogy ekkorra Jackson már kiszállt a meccsből újabb technikaija után.

A hátralévő négy percben okosan kosárlabdázva megtartottuk az előnyünket, és végül 10 ponttal, 80–70-re tudtunk nyerni Sopronban. Ezzel zsinórban hatodjára nyertünk a bajnokságban, összességében pedig tizedik alkalommal nyertünk a szezonban.

Sopron–Naturtex-SZTE-Szedeák 70–80 (17–17, 17–23, 18–23, 18–17)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 17. forduló. Sopron, Novomatic Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Praksch, Török, Nagy V.
Sopron: Jackson 11/6, THOMPSON 14/3, Fazekas 5/3, JOGÉLA 15/3, Bagó 4. Csere: Boriszov 11/6, Werner 2, Supola 3/3, Halász 2, Sitku, Takács 3/3. Vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 2, GOVENS 28/9, BROWN 15/9, DZSELETOVICS 17/3, DICKEY 15. Csere: Kerpel-Fronius B. 3/3, Keller, Mayer, Olasz. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kipontozódott: Jackson (34.).

Szrecsko Szekulovics : – Gratulálok a csapatomnak! Nagyon jól felkészültünk a meccsre. Tartottunk egy kicsit a Soprontól az utolsó fordulóban látott teljesítményük miatt, ezért keményen próbáltunk védekezni ellenük. Az első félidőben görcsösen támadtunk, a védekezésünk viszont végig jó volt, küzdöttünk, és kiharcoltuk a győzelmet.