Zsinórban négy győzelem, nyertünk Nyíregyházán

Egymás után a negyedik meccsünket húztuk be.

Tyler Roberson ugyan bemelegített, ám végül centerünk nem lépett pályára a nyíregyházi bajnokin, ahol tét már csak a hazaiak számára volt, hiszen a bentmaradásért küzdenek – ezt mi szerdán már bebiztosítottuk.

Nicholson kettese, majd Polányi triplája nyitotta a meccset, így 5–0-ra vezettünk, erre Perry egy büntetővel felelt. Washington távolija után Nicholson nem hibázott a vonalról, 10–1-re vezettünk ekkor, amire Kass távolija érkezett, 4–10. A negyed utolsó percére viszont kapaszkodott a Nyíregyháza, 12-16-nál már mi kértünk időt, sőt, egylabdányi különbségre is felzárkóztak a hazaiak. Végül Person büntetőjével három ponttal, 17–14-re vezettünk az első játékrészt követően.

Az első három percet egy 11-2-es futással zárutk Carter triplája után, így 28–16-ra vezettünk a 13. percben. Három perccel a nagyszünet előtt azonban Fazekas hármasát követően csak négy pont maradt az előnyünkből, Nikola Lazics pedig ismét időt kért 30–34-nél. Carter kettő és Balogh kosaraival ismét kétszámjegyűre tornáztuk a fórt, de 30–40-nél egy újabb hazai trojka jött, 33–40. Sőt, Perry büntetőivel felezte a különbséget a Nyíregyháza a nagyszünetre, 39–44-ről jöhetett a második félidő.

A harmadik negyedben tartottuk a párpontos előnyünket, majd Person szerzett öt pontot egymás után, büntetőit követően ismét kétszámjegyű volt a különbség, 53–64, amikot bő két perc maradt a negyedből. Éppen ekkora előnyből, 66–55-ről várhattuk az utolsó tíz percet, miután Nicholsoné volt a játékrész utolsó kosara.

Négy nyíregyházi ponttal kezdődött a negyedik negyed, rögtön időt is kértünk 59–66-nál. Filipovics szerezte első pontjainkat ebben a tíz percben, majd Nicholson büntetői és tempója után ismét tízzel vezettünk, amikor 6.30 volt még az órán, 62–72-nél időt kértek a hazaiak. Ezt követően Kassim egy távolit is beszórt, és tartottuk a több mint tízpontos előnyünket: egészen az utolsó perc kezdetéig, amikor Pipiras sarokhármasával 78–87-re jöttek fel a hazaiak, ekkor kértünk időt. Közelebb már nem engedtük ellenfelünket, a végén már egyik oldalon sem a védekezés dominált – végig vezetve, a szezonban negyedik alkalommal is legyőztük a Nyíregyházát, így egymás után a negyedik mérkőzésünkön arattunk győzelmet.

Jövő héten a szezon két utolsó hazai mérkőzése következik, szerdán előbb a Paksot, majd szombaton a Kaposvárt fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

HÜBNER Nyíregyháza BS–Naturtex-SZTE-Szedeák 84–93 (14–17, 25–27, 16–22, 29–27)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, alsóházi rájátszás, 7. forduló. Nyíregyháza, Continental Aréna, 200 néző. Vezette: Nagy V., Ádám, Györfy.
Nyíregyháza: PERRY 30/3, Kass 3/3, Bazsó 4, Pipiras 14/6, COPES 18. Csere: Kiss B., Fazekas 11/9, Szobi, Koné 4. Vezetőedző: Darko Radulovics.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 14/9, Polányi 6/6, Person 17/6, NICHOLSON 21, Bognár 9. Csere: Kerpel-Fronius 6, Filipovics 6, Balogh 2, Carter 12/3. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Nikola Lazics:Kontrolláltuk az egész mérkőzést, végig tíz pont körüli különbséggel vezettünk. Védekezésben és támadásban is akadtak ugyan hibáink, de a szerda-szombat ritmusban ez benne van, a legfontosabb, hogy nyertünk ma este. Ugyanígy komolyan akarjuk venni a hátralévő mérkőzéseinket is.

(Fotó: kosarsport.hu)